Annonce
Viborg

Guidet rundtur i udstillingen "Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år"

Skaberen af Ordrupgaard-samlingen, forsikringsdirektør og kunstsamler, Wilhelm Hansen, er manden bag landets største private kunstsamling. I øjeblikket er en stor del af kunstsamlingen anbragt på Skovgaard Museum, hvor der søndag den 21. juli er guidet rundvisning. Privatfoto

Viborg: I forbindelse med en omfattende udvidelse af Ordrupgaard museum nord for København er en del af museets store kunstudstilling denne sommer på "gæstevisit" på Skovgaard Museum. Og her vil formidler Elly Fisker vise highlights søndag den 21. juli kl. 11.30.

Det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt. Ordrupgaard-samlingen skyldes verdensmanden Wilhelm Hansen, der nok var forsikringsdirektør og volapyk-entusiast, men først og fremmest ivrig kunstsamler med udgangspunkt i Ordrupgaard, hvor han skabte en af de mest imponerende private kunstsamlinger i landet.

Ordrupgaard blev hurtigt åbnet for offentligheden og overgik senere til den danske stat. Museet gennemgår i øjeblikket en omfattende udvidelse og er lukket for offentligheden. Men søndag den 21. juli er det derfor muligt at gå en introduktion til samlingens fremmeste værker af kunstnere som Vilhelm Hammershøi, Johannes Larsen, Theodor Philipsen, Viggo Pedersen og såmænd også Joakim Skovgaard. Ligeledes vil der være fokus på flere af de franske mestre i udstillingen.

Annonce
Museumsformidler Elly Fisker viser highlights fra Ordrupgaard-samlingen på Skovgaard Museum med fokus på bl.a. Vilhelm Hammershøi, Johannes Larsen, Theodor Philipsen, Viggo Pedersen, Joakim Skovgaard. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nekrolog over Olaf Rye

Annonce