Annonce
Viborg

Guld & Rod udbetaler ikke penge til standholderne

Jesper Petersen, der her ses på et arkivfoto fra 2015, da butikken i Ringkøbing åbnede, håber, at kæden overlever. Arkivfoto
- Vi er hårdt ramt på likviditeten og kan derfor ikke sige, hvornår pengene bliver udbetalt, siger direktør for firmaet, der har fire butikker i Jylland.

Ringkøbing: Guld & Rod-kæden, der har butikker i Ringkøbing, Aalborg, Viborg og Ribe, er rystet af coronakrisen. Butikkerne er lukkede, og direktør Jesper Petersen kan ikke love, at de genåbner.

- Vi håber ikke, butikkerne dør, men jeg kan ikke love det, for vi ved endnu ikke reelt, hvad der er i regeringens hjælpepakker, siger Jesper Petersen.

Konceptet er, at folk lejer en standplads i butikken for 250 kroner om ugen og dertil betaler 15 procent af salget til Guld & Rod. Hver den 20. i måneden får standholderne udbetalt det beløb, som deres varer har indbragt.

Guld & Rod har fredag 20. marts ikke udbetalt det skyldige beløb til standholderne.

Jesper Petersen skønner, at cirka 500 standholdere er kommet i klemme.

- Det drejer sig om mange penge. Vi håber på, det hele kan gå op til sidst. Men det er jo ikke kun os, der har det svært. Det skal vi også huske på, siger Jesper Petersen.

Kæden er stiftet i 2015 af Jesper Petersens far Torben Balle Petersen, der er bosat i Ringkøbing. Han ejer halvdelen sammen med Rasmus Skovmand fra Hillerød.

- Det er desværre ikke lykkes os at opbygge en egenkapital siden 2015, så vi har noget at stå imod med, siger Jesper Petersen.

Guld & Rod beskæftiger 60 medarbejdere, som er hjemsendt med løn.

- Planen er at komme i gang igen. Derfor har vi heller ikke fyret nogen, siger han.

Den manglende udbetaling har skabt røre blandt Guld & Rods standholdere, hvilket får Jesper Petersen til at appellere om tålmodighed.

- Sidder du som en af dem, der ikke har fået udbetalt penge, som du er berettiget til, må vi beklage det. Vi er hårdt ramt på likviditeten, som mange andre. Det er svært at gå fra at have mange købelystne kunder til ingen. Derfor kan vi stadig ikke sige, hvornår jeres penge bliver udbetalt. Jeg kan heller ikke love, at næste udbetaling 20. april vil køre. Men ingen løber med jeres penge, og ingen løber med jeres ting i butikken, siger Jesper Petersen.

Han mener, at nogle kommentarer er gået over stregen.

- Der er kommet personlige kommentarer om, at jeg skulle have puttet penge i lommen. Det gør ondt, og det har intet på sig. Der er ikke trukket penge ud af virksomheden i al den tid, den har eksisteret, hverken af mig, personalet eller ejerne, siger han.

Der er desuden Guld & Rod-butikker i Hjørring, Brønderslev og Thisted, der drives af franchise-tagere. Disse butikker har udbetalt penge til standholderne i marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce