Annonce
Viborg

Gymnasieelever hjælper seniorer med it

En flok gymnasieelever på Bjerringbro Gymnasium står klar til at hjælpe den ældre generation ind i fremtidens it-verden. Privatfoto.

sDeler digitale kompetencer med deres bedsteforældregenerationen.

Tre lørdage i januar kan gymnasieelever fra Bjerringbro Gymnasium tilbyde gratis it-hjælp til seniorer.

Gymnasieleverne står klar på gymnasiet lørdag den 19. og 26. januar samt den 2. februar mellem kl. 10-13. Der vil være mange forskellige former for hjælp eksempelvis tilbyder eleverne hjælp inden for emnerne: Internet, informationssøgning, word, som mange bruger til at skrive breve i, regneark og budgetlægning i Exel. Derudover kan seniorerne også blive klogere på hvordan man sender e-mails, går på facebook.

Ja faktisk er det hele den digitale verden som eleverne tilbyder indsigt i. Derfor er der også mulighed for at lære hvordan man håndtere sin mobiltelefon, sender sms'er, bruger sit digital kamera samt sin I-Pad eller tablet.

»Seniorerne er velkomne til at medbringe deres egne computere, men de kan også låne en computer på skolen,« fortæller vicerektor Claus S. Kjeldsen.

Ideen opstod hos nogle elever, der gerne ville gøre noget for de ældre medborgere i Bjerringbro, og sammen med deres lærer, lektor Steen Møller, fik de ideen til projektet.

»Hvis man i fremtiden skal i kontakt med sin kommune, sin bank eller anden offentlig instans, så kommer meget af denne kontakt til at foregå digitalt via computeren, og derfor er det vigtigt, at de ældre medborgere er trygge ved at bruge computeren som kommunikationsredskab,« forklarer Steen Møller og fortsætter:

»Og her besidder de unge gymnasieelever en kompetence, som de har lyst til at dele med bedsteforældre-generationen.«

Tilmeldingen sker ved, at man ringer eller mailer til Bjerringbro Gymnasium på tlf: 86683600. Mailadressen er epost@bggym.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce