Annonce
Viborg

Gymnasieelever på studietur i Indien: Donerer tusindvis af kroner til udsatte børn

Indiensklassen, som 2.E på Viborg Gymnasium og HF kaldes, har været i Indien for at aflevere den donation, der blev samlet ind til i december. Privatfoto
2.E fra Viborg Gymnasium og HF er på studietur i Indien, hvor klassen afleverede over 17.000 kroner, der blev samlet ind i december ved et velgørenhedsløb.

Indien: Det er en fast tradition, at eleverne på landets gymnasier i løbet af deres studieår er på kulturelle rejser rundt omkring i hele verden.

For 2.E på Viborg Gymnasium og HF er tiden nu kommet til at skulle en tur ud i den store verden og få kulturelle, historiske og kulinariske oplevelser med i studenterhuen. Turen er gået til Mumbai i Indien.

For Viborg-klassens vedkommende var der et helt særligt punkt på turen, som eleverne havde glædet sig særligt til.

17.200 kroner har klassen nemlig med i bagagen, og de penge skulle afleveres til en lokal skole.

Pengene blev samlet ind ved et stort indsamlingsløb på Viborg Gymnasium og HF i december under overskriften ”Run for the Slum”. Her deltog omkring 100 lærere og elever. Der blev løbet rundt om skolen, og hver enkelt løber havde sponsorer, der donerede et valgfrit beløb per omgang.

Samtidig havde 2.E "Indien-klassen" også arrangeret salg af kakao, kage og saftevand, hvor overskuddet også går til udsatte børn i Indien.

- Det er forfærdeligt, at mange børn i Indien aldrig får mulighed for at tage en uddannelse og forfølge deres drømme. Alle børn burde have lige muligheder, uanset hvor de kommer fra. Derfor har vi valgt at samle ind til uddannelse for udsatte børn i Indien, siger Magnus Duch fra klassens styregruppe og fortsætter:

- Samtidig er det værd at bemærke, at der er børn, der har meget større problemer i Indien end dem, unge roder med i Danmark. I Indien handler det om liv og død. Derfor synes jeg også, vi har en forpligtigelse til at gøre noget.

Fredag den 17. januar blev pengene så overleveret til HVB Global Academy, der i samarbejde med den udsatte Little Flowers School arbejder med 100 børn fra udsatte hjem, som har deres daglige gang på Little Flowers School i Mumbai.

En del af pengene går til bøger og skoleudstyr til børn, der ellers ikke ville have råd. En anden del af projektet er, at lærere og elever fra HVB organiserer lektiehjælp og særlig støtte til børn fra Little Flower School.

Målet med indsatserne er, at de udsatte børn skal udvikle deres evner, så de kan få mulighed for at klare sig godt i livet.

De indsamlede penge skal blandt andet gå til bøger og skoleudstyr til børn, der ellers ikke ville have råd. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce