Annonce
Viborg

Gymnasieelever på studietur i Indien: Donerer tusindvis af kroner til udsatte børn

Indiensklassen, som 2.E på Viborg Gymnasium og HF kaldes, har været i Indien for at aflevere den donation, der blev samlet ind til i december. Privatfoto
2.E fra Viborg Gymnasium og HF er på studietur i Indien, hvor klassen afleverede over 17.000 kroner, der blev samlet ind i december ved et velgørenhedsløb.

Indien: Det er en fast tradition, at eleverne på landets gymnasier i løbet af deres studieår er på kulturelle rejser rundt omkring i hele verden.

For 2.E på Viborg Gymnasium og HF er tiden nu kommet til at skulle en tur ud i den store verden og få kulturelle, historiske og kulinariske oplevelser med i studenterhuen. Turen er gået til Mumbai i Indien.

For Viborg-klassens vedkommende var der et helt særligt punkt på turen, som eleverne havde glædet sig særligt til.

17.200 kroner har klassen nemlig med i bagagen, og de penge skulle afleveres til en lokal skole.

Pengene blev samlet ind ved et stort indsamlingsløb på Viborg Gymnasium og HF i december under overskriften ”Run for the Slum”. Her deltog omkring 100 lærere og elever. Der blev løbet rundt om skolen, og hver enkelt løber havde sponsorer, der donerede et valgfrit beløb per omgang.

Samtidig havde 2.E "Indien-klassen" også arrangeret salg af kakao, kage og saftevand, hvor overskuddet også går til udsatte børn i Indien.

- Det er forfærdeligt, at mange børn i Indien aldrig får mulighed for at tage en uddannelse og forfølge deres drømme. Alle børn burde have lige muligheder, uanset hvor de kommer fra. Derfor har vi valgt at samle ind til uddannelse for udsatte børn i Indien, siger Magnus Duch fra klassens styregruppe og fortsætter:

- Samtidig er det værd at bemærke, at der er børn, der har meget større problemer i Indien end dem, unge roder med i Danmark. I Indien handler det om liv og død. Derfor synes jeg også, vi har en forpligtigelse til at gøre noget.

Fredag den 17. januar blev pengene så overleveret til HVB Global Academy, der i samarbejde med den udsatte Little Flowers School arbejder med 100 børn fra udsatte hjem, som har deres daglige gang på Little Flowers School i Mumbai.

En del af pengene går til bøger og skoleudstyr til børn, der ellers ikke ville have råd. En anden del af projektet er, at lærere og elever fra HVB organiserer lektiehjælp og særlig støtte til børn fra Little Flower School.

Målet med indsatserne er, at de udsatte børn skal udvikle deres evner, så de kan få mulighed for at klare sig godt i livet.

De indsamlede penge skal blandt andet gå til bøger og skoleudstyr til børn, der ellers ikke ville have råd. Privatfoto
Annonce
Livsstil For abonnenter

Værtsparret for Viborg Sø-camping siger tak for nu: - Vi skal til at lære at holde fri

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Thorkild og Erik vil ikke bare acceptere en ny 16 etager høj nabo

Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Kultur

Forskningen fortsætter på Skovgaard Museet: 1,8 millioner kroner givet til nyt projekt

Bjerringbro

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Sport

Mange mål, usikre straffekast og en træfsikker nordmand: Hvad siger statistikkerne om Viborg HK's indsats indtil videre?

Viborg For abonnenter

Nordic Waste renser minkjord fra Kølvrå og vil nu også fjerne PFOS og PFAS

Debat

SF ved vi, hvor vi har?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Alarm 112

Kontrol på massageklinik: Kvinde fik straksdom for ulovligt arbejde og ophold og blev udvist for anden gang

Sport For abonnenter

Ligaens to mest kontraivrige hold tørner sammen: - Det handler om at være vågen og aldrig slappe af

Alarm 112

Endnu et indbrud anmeldt i Overlund: Alt i huset er gennemrodet

Annonce