Annonce
Viborg

Gymnasieelever stiller skarpt på fremtidens muligheder

Karrieretanken opstiller en messe, hvor de unge kan gå fra stand til stand og høre om mulighederne for uddannelserne. Foto: Manova

Viborg bliver vært for en ny stor uddannelses-begivenhed. Karrieretanken kommer til Viborg og giver de unge mulighed for at stille spørgsmål til fremtidens studier.

Annonce

Viborg: Omkring 1200 elever fra Viborgs gymnasiale uddannelser, Bjerringbro Gymnasium og VUC Skive-Viborg deltager i Karrieretanken på tirsdag. Det er første gang, Karrieretanken kommer til Jylland, og Viborg Katedralskole skal være vært for arrangementet.

Karrieretanken er et messekoncept, hvor dagens formål er at give de unge information og inspiration til deres fremtidige karrierevalg. Der vil være repræsentanter fra landets universiteter, erhvervsakademier, professionshøjskoler, erhvervsuddannelser, politiet og Forsvaret. Gymnasieeleverne får mulighed for at høre karriereoplæg eller få en dialog med uddannelsesstederne.

- Selvom optaget af unge på videregående uddannelser er rekordhøjt, er der også et stort frafald, fordi mange unge vælger forkert. De unge bliver tidligere og tidligere presset til at være karrierefokuserede uden at blive klædt ordentligt på. Derfor er den rette viden og information om uddannelse og karriere vigtig, siger Kia Øland fra Karrieretanken.

Annonce

Den virkelige verden

De unge får mulighed for at stille afklarende spørgsmål til selve uddannelserne eller studiemiljøet, der kan være med til at give dem et realistisk billede af, hvordan uddannelserne er opbygget.

Karrieretanken lægger vægt på, at de unge ikke kun skal finde deres karrierevej gennem internettet, men også i den virkelig verden. Viborggymnasierne har tidligere deltaget i et lignende arrangement i Herning. Nu har Karrieretanken overtaget området og skal rundt i landet for første gang.

Borgmester Torsten Nielsen åbner Karrieretanken på Viborg Katedralskole på tirsdag den 4. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce