Annonce
Viborg

Gymnasieelever tog en tur forbi Viborgs virtuelle verden

Sebastian Bak var en af de cirka 50 gymnasieelever, der var på besøg ved VIA's ingeniøruddannelser i Viborg. Foto: Pressefoto
Annonce

Viborg: Tirsdag aften havde VIA University Colleges (VIA) ingeniøruddannelser i Viborg besøg af et stort hold gymnasieelever fra Thisted og Skanderborg.

Her var de forbi EON Reality, som er en af de førende virksomheder inden for augmented reality (AR) og virtual reality (VR), og som i øjeblikket samarbejder med VIA om uddannelsen af softwareingeniører med speciale inden for AR og VR. Det skriver VIA University College i en pressemeddelelse.

En af de besøgende elever er Sebastian Bak, som allerede nu ved, at han skal uddannes til softwareingeniør efter gymnasiet. Derfor havde han også et helt bestemt mål med dagen.

- Jeg havde håbet på at få lov til at prøve Teslasuit, for det er bare helt vildt, hvad man kan med den dragt. Men det kræver en del tilladelser at få lov, så vi er blevet inviteret herop en anden dag, forklarer han.

Teslasuit er en form for dragt, der kan stimulere muskler og benyttes til alt lige fra spil til øvelse af koreografier og lignende. Og så findes der kun tre af slagsen i Danmark - allesammen lige her i Viborg.

Omkring 400 elever har i løbet af efteråret besøgt VIA's ingeniøruddannelser for at få et indblik i ingeniørens verden og en lille forsmag på, hvad en ingeniøruddannelse kan bruges til.

På dagen fik eleverne et indblik i, hvad det vil sige at være ingeniør, og hvad uddannelsen bliver brugt til ude i virkeligheden.
Eleverne fik lov at opleve, hvad augmented og virtual reality egentlig betyder.
Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce