Annonce
Sport

Gymnasiepige og slutspilsdebutant: - Det er helt surrealistisk

Thilde Frandsen i aktion mod Team Esbjerg tidligere på sæsonen. Foto: Johnny Pedersen
Thilde Frandsen fortæller om, hvordan det er at være gået fra ny i truppen i sommers til fast navn i startopstillingen for Viborg HK.

Håndbold: Op til denne sæson blev 18-årige Thilde Frandsen indlemmet i Viborg HK's førsteholdstrup efter at være kommet til klubben som U14-spiller.

Knap et år senere er hun fast spiller i startopstillingen, når VHK uge efter uge tørner ud - for tiden i slutspillet, hvor der kæmpes for DM-guld.

En stor omvæltning for den unge fløjspiller, som har grebet chancen, da den pludselig opstod grundet en skade til Stine Andersen.

- Det er fuldkommen surrealistisk. Det var slet ikke noget, jeg havde regnet med, da jeg blev rykket op i truppen. Der tænkte jeg bare, at det ville blive en sjov udfordring. Jeg sætter stor pris på, at trænerne viser mig tillid og har tiltro til mig, siger Thilde Frandsen.


Det er fuldkommen surrealistisk. Det var slet ikke noget, jeg havde regnet med, da jeg blev rykket op i truppen. Der tænkte jeg bare, at det ville blive en sjov udfordring. Jeg sætter stor pris på, at trænerne viser mig tillid og har tiltro til mig.

Thilde Frandsen, VHK


I denne sæson er det indtil videre blevet til 26 kampe og 55 mål - ganske pænt for en debutant, som først fyldte 18 nogle måneder inde i sæsonen.

Annonce

Bliver stadig nervøs

Kampen i sidste uge mod Nykøbing Falster Håndbold var første gang, at Thilde Frandsen stiftede bekendtskab med slutspillet. Det slap hun godt fra med mange mål og en generelt god indsats.

Men hvordan holder den 18-årige nerverne i ro, når det for alvor gælder?

- I starten var det helt vildt nervepirrende. Jeg synes, jeg er blevet bedre til at håndtere nerverne, men jeg har selvfølgelig ikke rutinen eller erfaringen endnu. Så jeg er stadig vildt spændt inden de store kampe, siger Thilde Frandsen.

Thilde Frandsen er på rekordtid blevet en fast bestanddel af holdet - her er det Moa Högdahl, der giver Frandsen et kram. Foto: Johnny Pedersen

-  Jeg kom fra ungdomsholdet og skulle pludselig til at spille liga. Det var et kæmpe spring. Men det var en udfordring, som jeg synes var pissefed, og mine holdkammerater har været vildt gode til at tage imod mig. Så jeg så en chance for at bide mig fast på holdet, siger hun.

Thilde Frandsen og resten af VHK-truppen slog tirsdag aften Aarhus United med 30-15. Næste opgave for viborgenserne er den 8. april, når de møder Odense Håndbold hjemme i Vibocold Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Annonce