Annonce
Viborg

Gymnasier aflyser samlinger - studierejser er i fare

Flere arrangementer på Viborg Katedralskole er i denne uge aflyst. Det sker som en konsekvens af myndighedernes anbefalinger med hensyn til at begrænse spredningen af corona-virus. Arkivfoto: Morten Dueholm
Gymnasierne i Viborg retter sig efter de seneste anbefalinger fra statsministeren og myndighederne.
Annonce

Viborg: Viborgs to almene gymnasier har begge omkring 1000 elever og ansatte eller flere inden for portene i dagtimerne, og om blot en uges tid følger det tredje med, når Midtbyens Gymnasium åbner i Viborg Baneby.

De seneste anbefalinger fra statsministeren og myndighederne om, at det frarådes at samle flere end 1000 mennesker for at begrænse spredningen af corona-virus, får også konsekvenser for de tre store uddannelsesinstitutioner i Viborg.

I denne uge har Viborg Katedralskole aflyst en stor fælles morgensamling i morgen, tirsdag, og på fredag er der heller ikke en stor café som ellers planlagt.

Det oplyser rektor Helge Markussen.

- Vi retter os naturligvis efter anbefalingerne. Vi har mandag skrevet rundt, hvordan man ellers skal gebærde sig blandt andet med hensyn til håndvask, og at man ikke behøver sætter hænderne på gelænderne mere end højst nødvendigt, siger han.

En studierejse til Kina er for længst aflyst, og skolen overvejer, hvordan de kommende rejser skal håndteres. Helge Markussen anser det ikke for usandsynligt, at nogle af rejserne aflyses.

Midtbyens Gymnasium åbner næste onsdag. Dermed samles Viborg Tekniske Gymnasium og Viborg Handelsgymnasium, og skolen vil dermed passere de 1000, når elever og ansatte lægges sammen.

- Vi flytter som planlagt, og der er heller ikke lagt op til, at alle skal samles på én gang. Nu gælder anbefalingerne jo kun denne måned, men det er klart, at vi følger med i, hvad der sker. Hvis anbefalingerne fortsættes eller skærpes, tager vi bestik af det. Det kan betyde, at vi må aflyse vores indvielsesfest, siger Kirsten Holmgaard, direktør for Mercantec.

Annonce

Studierejser

Hun fortæller videre, at hun i dag, mandag, har indkaldt til et ekstraordinært chefmøde, hvor det blandt andet skal drøftes, hvad man gør, hvis skolen bliver yderligere påvirket af anbefalingerne fra myndighederne.

- Vi skal tale om, hvordan vi måske kan arbejde online, siger Kirsten Holmgaard.

Viborg Gymnasium og HF har ikke arrangementer på programmet.

- Vi er måske, når vi tæller alle med, lige omkring 1000 mennesker, så indtil videre fortsætter vi, som vi plejer. Vi følger situationen tæt og informerer løbende ansatte og elever, siger rektor Lene Gade fra Viborg Gymnasium og HF.

Flere klasser er kommet hjem fra studierejser, men ingen af disse har været til såkaldte røde områder, oplyser Lene Gade.

Rysensteen Gymnasium lukkede mandag morgen, fordi en elev i starten af sidste uge blev en elev konstateret smittet med corona-virus. Det samme blev en anden elev i weekenden.

- Lukningen har den klare konsekvens, at vi skal prøve at blive rigtig dygtige til virtuel undervisning i en ruf. Vi skal jo forsøge at holde vores elever i gang, så vidt det er muligt, siger rektor Gitte Transbøl til Ritzau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce