Annonce
Viborg

Gymnasierektor om besparelser: - Det er tyveri

Gymnasierne skal ikke slås så meget om eleverne, mener regeringen. Foto: Morten Pedersen.
Regeringen vil spare over en halv milliard kroner på gymnasiernes markedsføringspuljer, men det vil ramme ved siden af skiven, mener lokale rektorer.

Viborgegnen: "For enhver, som har, til ham skal der gives, og han skal have overflod, men den, der ikke har, fra ham skal selv det tages, som han har."

Således kan man læse i Matthæusevangeliets kapitel 25 og uden at sammenligne nutidens forhold for de danske gymnasieskoler direkte med tolderen Matthæus' syn på fordelingen af samfundets goder for 2000 år siden, så er en vis sammenligning nu ikke helt skæv.

I hvert fald mener rektor på Bjerringbro Gymnasium, Dorthe Gade, at regeringens plan om over de næste fire år at spare godt en halv milliard kroner på gymnasiernes markedsføringspuljer blot er en skjult besparelse og faktisk "tyveri" af penge, som skolerne ikke har.

Annonce

Hendes kollega på Viborg Gymnasium og HF, Lene Klemmensen Gade, mener, at spareplanen vil favorisere de "rige" gymnasier, for de får mulighed for at markedsføre deres skoler ved blot at tage lidt fra kassen.

Konkurrence, eller hvad?

Den socialdemokratiske regering synes, at der er for meget usund konkurrence mellem gymnasierne. De slås om eleverne, og det er ikke godt, mener i hvert fald Socialdemokratiets uddannelsesordfører Jens Joel.

Til Morgenavisen Jyllands-Posten sagde han mandag:

- Vi har fjernet en masse af de gamle besparelser, og vi mener, at det er konkurrencen gymnasierne imellem, der er grundlæggende usund.

Lene Klemmensen Gade kan godt se pointen - og så alligevel ikke.

- Nu besluttede man jo for en del år siden, at vi skulle være selvejende, og at vores økonomi skulle afhænge af antallet af elever. Det kan man være for eller imod, men hvis man er for, så skal vi jo også have mulighed for at agere på markedsvilkår, siger Lene Gade.

Hun mener ikke, at løsningen bare er at fjerne den særlige pulje til markedsføring.

- Det vil ikke fjerne konkurrencen, for de økonomisk stærke skoler vil bare dække markedsføringsudgifterne ind ved at tage penge fra overskuddet. Jeg kan godt følge tanken om den usunde konkurrence, men for mig er løsningen, at der kommer klare regler for alle skoler om, hvad vi må og ikke må, siger Lene Gade.


Jeg kan godt følge tanken om den usunde konkurrence, men for mig er løsningen, at der kommer klare regler for alle skoler om, hvad vi må og ikke må.

Lene Gade, rektor


Annonce

Behov for synlighed

Bjerringbro Gymnasium er et af de mindre gymnasier, og så meget desto mere har skolen brug for at vise, at den eksisterer, og at den er en mulighed med flere farver på paletten.

- Det er klart, at vi har behov for at fortælle om os selv. Vi markedsfører vores nye science-linje og vores hf med støtte fra Grundfos og regionen. Hvis markedsføringspuljen forsvinder, tager man bare penge, som vi slet ikke har haft, siger Dorthe Gade, rektor i Bjerringbro.

- Jeg synes, at det er fint, hvis der sættes begrænsninger på, hvordan man må markedsføre sig, og de skal gennemføres, så alle får lige vilkår, føjer hun til.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Værtsparret for Viborg Sø-camping siger tak for nu: - Vi skal til at lære at holde fri

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Thorkild og Erik vil ikke bare acceptere en ny 16 etager høj nabo

Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Viborg

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Kultur

Forskningen fortsætter på Skovgaard Museet: 1,8 millioner kroner givet til nyt projekt

Bjerringbro

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Viborg For abonnenter

Nordic Waste renser minkjord fra Kølvrå og vil nu også fjerne PFOS og PFAS

Viborg

Lokale Viborg-foreninger støtter juletræsfester for kræftramte børn

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Sport

Mange mål, usikre straffekast og en træfsikker nordmand: Hvad siger statistikkerne om Viborg HK's indsats indtil videre?

Sport For abonnenter

Ligaens to mest kontraivrige hold tørner sammen: - Det handler om at være vågen og aldrig slappe af

Alarm 112

Kontrol på massageklinik: Kvinde fik straksdom for ulovligt arbejde og ophold og blev udvist for anden gang

Annonce