Annonce
Viborg

Gymnasier, HF og Mercantec åbner igen: Hold op det er dejligt at se dem!

De ældste studerende skal igen tilbage på skolebænken. Mandag skal 3.g'erne på Viborg Gymnasium og HF igen undervises i et fysisk klasselokale. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Torsdag åbnede de viborgensiske folkeskoler igen. Det samme gjorde Viborg Gymnasium og HF samt Mercantec. Mandag følger katedralskolen og erhvervsuddannelserne trop.

Viborg: Torsdag var det ikke kun folkeskolerne, som kunne lukke op for nogle af deres elever.

Det samme gjorde sig gældende for flere andre uddannelser, hvor diverse studerende, som er på deres afsluttende år, igen må møde fysisk op.

- I dag (torsdag d. 16. april, red.) var vores HF-elever på skolen enkeltvis for at få vejledning til deres store skriftlige opgave, og så møder de ind som årgang i morgen. Mandag møder STX-eleverne ind, og tirsdag kommer EUX, siger rektor for Viborg Gymnasium og HF, Lene Klemensen Gade.

Hos Mercantec var der også pludselig liv på gangene og i lokalerne.

- Vores 3.g'ere og EUX Business-elever er startet i dag. Det er gået rigtig godt, det har virkelig været dejligt at se dem. Og så er vi klar til, at de studerende på erhvervsuddannelserne kommer på mandag, siger Kirsten Holmgaard, direktør hos Mercantec.

Hos katedralskolen har man sørget for indgange til hver enkelt klasse, samt bestemte områder hvor de studerende må vaske hænder og gå på toilettet. Arkivfoto: Morten Pedersen

Katedralskolen venter

Hos Viborg Katedralskole har man også gjort klar til, at nogle af eleverne igen kan finde vej til skolen. Her venter man dog til mandag, inden man lukker dørene op for de studerende.

- Mandag starter eleverne op med deres teamkoordinator, og så gennemgås de regler, som de har fået. Og så vil vi selvfølgelig fortælle dem, at vi er glade for at se dem, siger rektor Helge Markussen.

Det er samtidig også besluttet, at der kun vil være undervisning på katedralskolen hver anden dag.

- Vi har nogle fag, hvor undervisningen både er til 2.g'ere og 3.g'ere. Så eftersom, at 2.g'erne ikke må komme, så skal disse fag stadig være virtuelle. Derfor har vi valgt, at disse fag ligger tirsdag og torsdag. Så de studerende er her kun mandag, onsdag og fredag, siger Helge Markussen.

Annonce

Store lokaler og udluftning

Hos de tre skoler finder man forskellige tiltag, som skal sørge for, at eleverne ikke har mere kontakt end de må.

Hos en meldes der om nye specielle kantinetider, hos en anden skal eleverne selv have mad og drikke med, en tredje fortæller om ensrettede gange og mange andre tiltag, som alle skal mindske smitterisikoen.

- Her i vores nye bygning er der heldigvis mange lokaler, som er sammenhængende. Derfor kan vi fjerne en skydevæg, så lokalerne bliver endnu større, og dermed kan vi stadig holde klasserne samlet. Nogle klasser er dog så store, at de er blevet delt op i to, fortæller Kirsten Holmgaard, Mercantec.

Fuldstændig ligesom hos folkeskolerne, er uddannelserne blevet opfordret til, at man skal være så meget udenfor som muligt. Det er dog ikke lige oplagt i alle fag.

- Vi har givet det videre til vores undervisere, men det er ikke så nemt. Heldigvis har alle lokalerne nogle store dobbeltdøre til udendørs arealer, så vi kan lufte rigtig meget ud, siger Lene Klemensen Gade fra Viborg Gymnasium og HF.

Mandag vil erhvervsuddannelserne igen åbne op deres studerende. Arkivfoto: Midtjyske Medier
Annonce
Livsstil For abonnenter

Værtsparret for Viborg Sø-camping siger tak for nu: - Vi skal til at lære at holde fri

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Thorkild og Erik vil ikke bare acceptere en ny 16 etager høj nabo

Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Kultur

Forskningen fortsætter på Skovgaard Museet: 1,8 millioner kroner givet til nyt projekt

Bjerringbro

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Sport

Mange mål, usikre straffekast og en træfsikker nordmand: Hvad siger statistikkerne om Viborg HK's indsats indtil videre?

Viborg For abonnenter

Nordic Waste renser minkjord fra Kølvrå og vil nu også fjerne PFOS og PFAS

Debat

SF ved vi, hvor vi har?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Alarm 112

Kontrol på massageklinik: Kvinde fik straksdom for ulovligt arbejde og ophold og blev udvist for anden gang

Sport For abonnenter

Ligaens to mest kontraivrige hold tørner sammen: - Det handler om at være vågen og aldrig slappe af

Alarm 112

Endnu et indbrud anmeldt i Overlund: Alt i huset er gennemrodet

Annonce