Annonce
Viborg

Gymnasier, HF og Mercantec åbner igen: Hold op det er dejligt at se dem!

De ældste studerende skal igen tilbage på skolebænken. Mandag skal 3.g'erne på Viborg Gymnasium og HF igen undervises i et fysisk klasselokale. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Torsdag åbnede de viborgensiske folkeskoler igen. Det samme gjorde Viborg Gymnasium og HF samt Mercantec. Mandag følger katedralskolen og erhvervsuddannelserne trop.

Viborg: Torsdag var det ikke kun folkeskolerne, som kunne lukke op for nogle af deres elever.

Det samme gjorde sig gældende for flere andre uddannelser, hvor diverse studerende, som er på deres afsluttende år, igen må møde fysisk op.

- I dag (torsdag d. 16. april, red.) var vores HF-elever på skolen enkeltvis for at få vejledning til deres store skriftlige opgave, og så møder de ind som årgang i morgen. Mandag møder STX-eleverne ind, og tirsdag kommer EUX, siger rektor for Viborg Gymnasium og HF, Lene Klemensen Gade.

Hos Mercantec var der også pludselig liv på gangene og i lokalerne.

- Vores 3.g'ere og EUX Business-elever er startet i dag. Det er gået rigtig godt, det har virkelig været dejligt at se dem. Og så er vi klar til, at de studerende på erhvervsuddannelserne kommer på mandag, siger Kirsten Holmgaard, direktør hos Mercantec.

Hos katedralskolen har man sørget for indgange til hver enkelt klasse, samt bestemte områder hvor de studerende må vaske hænder og gå på toilettet. Arkivfoto: Morten Pedersen

Katedralskolen venter

Hos Viborg Katedralskole har man også gjort klar til, at nogle af eleverne igen kan finde vej til skolen. Her venter man dog til mandag, inden man lukker dørene op for de studerende.

- Mandag starter eleverne op med deres teamkoordinator, og så gennemgås de regler, som de har fået. Og så vil vi selvfølgelig fortælle dem, at vi er glade for at se dem, siger rektor Helge Markussen.

Det er samtidig også besluttet, at der kun vil være undervisning på katedralskolen hver anden dag.

- Vi har nogle fag, hvor undervisningen både er til 2.g'ere og 3.g'ere. Så eftersom, at 2.g'erne ikke må komme, så skal disse fag stadig være virtuelle. Derfor har vi valgt, at disse fag ligger tirsdag og torsdag. Så de studerende er her kun mandag, onsdag og fredag, siger Helge Markussen.

Annonce

Store lokaler og udluftning

Hos de tre skoler finder man forskellige tiltag, som skal sørge for, at eleverne ikke har mere kontakt end de må.

Hos en meldes der om nye specielle kantinetider, hos en anden skal eleverne selv have mad og drikke med, en tredje fortæller om ensrettede gange og mange andre tiltag, som alle skal mindske smitterisikoen.

- Her i vores nye bygning er der heldigvis mange lokaler, som er sammenhængende. Derfor kan vi fjerne en skydevæg, så lokalerne bliver endnu større, og dermed kan vi stadig holde klasserne samlet. Nogle klasser er dog så store, at de er blevet delt op i to, fortæller Kirsten Holmgaard, Mercantec.

Fuldstændig ligesom hos folkeskolerne, er uddannelserne blevet opfordret til, at man skal være så meget udenfor som muligt. Det er dog ikke lige oplagt i alle fag.

- Vi har givet det videre til vores undervisere, men det er ikke så nemt. Heldigvis har alle lokalerne nogle store dobbeltdøre til udendørs arealer, så vi kan lufte rigtig meget ud, siger Lene Klemensen Gade fra Viborg Gymnasium og HF.

Mandag vil erhvervsuddannelserne igen åbne op deres studerende. Arkivfoto: Midtjyske Medier
Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Debat

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Annonce