Annonce
Læserbrev

Det var ikke vores gymnasium, hun gik på!

Læserbrev: Søndag morgen fik jeg næsten kaffen galt i halsen, da jeg i Søndagsavisen kunne læse, at en pige der tilsyneladende gik på VGHF, skrev om sine klassekammerater, at de ”konstant forstyrrer og ødelægger undervisningen for de elever, der er mødt op for at lære noget”. Heldigvis fandt jeg hurtigt ud af, at der var tale om en misforståelse, og at eleven gik på et af byens andre gymnasier.

Jeg ville naturligvis være ærgerlig over, hvis det var en af mine klasser, der fungerede så dårligt. Men derudover er indlægget et voldsomt indspark i karakteristikken af gymnasieeleverne. Der tales meget om den ødelæggende præstationskultur, som om det er en sandhed, at alle gymnasieelever har angst og behøver støttende samtaler for at komme igennem til en studentereksamen. I dette indlæg tales i stedet om useriøse elever, som om det virkelige billede af gymnasiet er ren slendrian og cafépenge. Men sådan er det vel med debatter. Det er ekstremerne, der er interessante.

Måske skal vi prøve at rette fokus på det, der fungerer? På mit gymnasium er det helt overordnede billede, at der hvert år bliver udklækket massevis af studenter, der har et afbalanceret forhold til deres egne karakterer, som har haft en god trivsel og som tænker tilbage på deres gymnasietid som en dejlig tid, hvor de blev voksne og klar til uddannelse.

En af de flertalsmisforståelser, gymnasierne kæmper med, er at vi fastholder elever for enhver pris, fordi vi har brug for taksameterpengene. Det er simpelthen ikke rigtigt. Hvis en elev ikke passer sin skole eller mistrives, sker der et systematiseret arbejde for først at hjælpe vedkommende og siden sende eleven videre til det tilbud, der passer ham eller hende.

Gymnasieskolerne har fra gammel tid en tradition med at være små øer i samfundet, og det kan give anledning til misforståelser. Det vil jeg gerne lave om på. Som en positiv konsekvens af denne debat vil vi på VGHF gerne invitere alle interesserede borgere til et debatmøde i foråret, hvor vi kan diskutere, hvordan vi arbejder med trivsel, fravær, karakterpres og andre relaterede mener. Er du interesseret, eller har du kommentarer til et sådant møde, er du meget velkommen til at skrive til skolen.

Annonce
Lene Gade er træt af, at hendes gymnasium fejlagtigt er nævnt i en artikel om problemer med elevernes motivation. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce