Annonce
Kultur

Gysere bliver revet væk

Børneafdelingen på Viborg Bibliotek har svært ved at følge med efterspørgslen på zombie-, varulve- og vampyrbøger op til halloween.
Hvad enten det er god gammeldags gys, gør-det-selv-bøger eller uhyggelige kostumer, bliver det revet væk op til halloween.

Viborg: - Det er stort set alt sammen revet væk, siger bibliotekar Anne Rasmussen som svar på spørgsmålet om, hvorvidt Viborg Bibliotek oplever en stigning i udlån af gys her op til halloween den 31. oktober.

Anne Rasmussen er bibliotekar i børneafdelingen og kan fortælle, at det ikke kun er gys, der forsvinder hurtigt fra hylderne. Det er også bøger om græskar-udskæring, halloween-pynt, uhyggelig ansigtsmaling, opskrifter, bordpynt, perleplader og meget, meget mere i samme skræmmende genre.

- Og handler bøgerne om enten zombier, varulve eller vampyrer, går de som varmt brød, fortæller hun.

Interessen for uhyggen er også steget med årene, og i takt med det er der kommet flere oversættelser og danske bøger om emnet. Alligevel kan biblioteket næsten ikke følge med efterspørgslen, dømmer man på halloween-bogkassen, der to dage før eventet har meget få titler at vælge imellem.

- Det kan virkeligt mærkes, at man har taget halloween til sig ligesom fastelavn, siger Anne Rasmussen.

Viborg Bibliotek har også en såkaldt materialebank, hvor institutioner kan låne andet end bøger såsom dragter, kostumer, rekvisitter og teatersminke, og også her er begejstringen til at føle på.

Man skal på alle måder være hurtigt ude, hvis man vil være med på halloween-bølgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Annonce