Annonce
Rundt om Viborg

Håb om bredere repræsentation i menighedsråd

Det siddende menighedsråd håber på bredere geografisk repræsentation i rådet efter menighedsrådsvalget for Vroue Sogn. Arkivfoto: Morten Pedersen
Menighedsrådet ved Vroue Kirke håber på bredere repræsentation i rådet efter det kommende menighedsrådsvalg - der sidder nemlig kun medlemmer fra Vroue i rådet i dag.
Annonce

Vroue:  Det siddende menighedsråd ved Vroue Kirke håber på bredere repræsentation, når menighedsrådsvalget er gennemført i midten af denne måned.

Her skal man vælge et nyt menighedsråd for de kommende fire år, og man håber, at området omkring Vroue Kirke bliver lidt bredere repræsenteret - i dag kommer de fem medlemmer af det siddende råd alle fra Vroue, og sådan har været de seneste fire år, selvom landsbyen Sjørup fire kilometer fra kirken i Vroue er sognets største by.

- Vi synes, det er et problem, fordi vi gerne vil have, at området er repræsenteret i bredest mulig forstand i menighedsrådet også. Så vi håber at det kommende menighedsrådsvalg kan lave om på det. Tre medlemmer går ud, så der skal nye til - plus to suppleanter. Vi har været ude og spørge folk, men det er ikke lykkedes at finde afløsere endnu, siger Mogens Møller Nielsen, der er formand for menighedsrådet.

Annonce

Renovering på vej

Vroue Sogn har omkring 600 medlemmer af folkekirken og 110-115 af dem bor i Vroue, hvor hele menighedsrådet kommer fra, påpeger han.

- Vi vil gerne have hele området repræsenteret og har særligt kigget efter nye folk fra Sjørup. Vi sidder trods med et budget på 1,2 millioner kroner og skal i den kommende periode formentlig sætte gang i en større indvendig renovering af Vroue Kirke, og det bliver et stort projekt, som det ny råd altså skal i gang med. Så der er det også vigtigt, at alle er repræsenteret. Jo flere der er med, jo bredere bliver det, der foregår omkring kirken jo også, siger Mogens Møller Nielsen.

Menighedsrådsvalget 2020 foregår efter en ny procedure, der blev effektueret med en ny valglov, der trådte i kraft ved årsskiftet. Med den ny lov finder valget til menighedsrådene sted efter en generalforsamlings-agtig fremgangsmåde.

Det vil sige, at der ikke længere opstilles lister på forhånd, men at menighedsrådsmedlemmerne vælges på stedet til valgforsamlingen den 15. september ved anonym stemmeafgivning. Dermed opstilles og vælges de nye menighedsrådsmedlemmer samme aften.

I Vroue foregår valgforsamlingen i konfirmandstuen. Mogens Møller Nielsen håber på et lidt større fremmøde end til orienteringsmødet, hvor der kom en god håndfuld. Og at den nye valgform også bliver noget, som kan kan tiltrække folk, fordi det altså afsluttes samme aften.


Vi sidder trods med et budget på 1,2 millioner kroner og skal i den kommende periode formentlig sætte gang i en større indvendig renovering af Vroue Kirke, og det bliver et stort projektet, som det ny råd altså skal i gang med.

Mogens Møller Nielsen, formand for Vroue Sogns Menighedsråd.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce