Annonce
Bjerringbro

Håb om endnu et skridt mod en åpromenade

Der er store forventninger til åbad ved Gudenåen. Arkivfoto: Morten Stricker
Ejeren af Outdoor Bjerringbro, Jeppe Bo Nielsen, opfordrer de lokale politikere til at komme i gang.

Bjerringbro: Helhedsplanen med blandt andet ombygning af Niels Due Jensens Plads og et åbad ved Gudenåen har fyldt meget i den lokale debat de seneste år. Om kort tid starter arbejdet med Niels Due Jensens Plads, og når Bjerringbrorådet 12. august holder møde, skal der prioriteres i de øvrige projekter.

Indehaver af Outdoor Bjerringbro, Jeppe Bo Nielsen, slår inden mødet endnu et slag for realisering af aktiviteter ved Gudenåen og med en åpromenade som omdrejningspunkt.

Han har skrevet et brev til de lokale byrådsmedlemmer, hvor han opfordrer til, at der nu skal ske noget til gavn for hele byen.

- Vi skal i gang med at etablere åpromenaden nu. Ikke som et stort éngangsprojekt men et projekt i flere etaper, hvor jeg foreslår, at starte med etablering af et åbad, og Sønderbro Sportsplads græsareal støtter med boldspil, leg og picnicområde. Projektet er lige til at gå til. Planer og lovgivning er på plads, og allerede nu er der rejst syv millioner kroner til projektet, siger Jeppe Bo Nielsen.

Annonce

Åen som fællesrum

- Området ved Gudenåen er Bjerringbros pragtfulde fællesrum. Det er tid til, at ”beslutningstagerne” vil en dejlig og livlig by. Bjerringbro har efter kommunesammenlægning i 2007 stået lidt i et vadested. Bjerringbro Udviklingsråd var i flere år talerøret til kommunen, men nu har vi et velfungerede Bjerringbro Byforum, som har været tovholder for Helhedsplanen, siger han.

- Planen er vedtaget i Viborg Kommune, og især de fire lokale politikere og borgmester Ulrik Wilbek (V) har været engagerede. Helhedsplanen har været igennem tre borgermøder og er vores ønsker for Bjerringbros udvikling, tilføjer han.

Åbadet er fundamentet

- Åbadet er fundamentet for området ved åen. Anløbsbroen er konstrueret til kanoer og kajakker. Åbadet bliver meget bedre end en kanoanløbsbro, for et åbad kan konstrueres langt sjovere og sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lyder det entusiastisk fra outdoor-manden.

Han erkender, at det kan tage lang tid at realisere de lokale anlægsprojekter.

- Men vores moderne demokratiske system kan demonstrere en meget hurtig og effektiv handlekraft. Det kræver et behov og et godt og gennemarbejdet projekt samt en engageret lokalbefolkning samt handlekraftige lokalpolitikere. I Bjerringbro har vi hele pakken, så der er grund til optimisme. Jeg håber, at de lokale råd beslutter sig for at sætte gang i udviklingen af vores fællesrum ved Gudenåen, lyder opfordringen fra Jeppe Bo Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce