Annonce
Sport

Håber på personlig rekord - fire uger i højderne bliver fulgt op af to konkurrencer i Tyskland

Thijs Nijhuis har været på en fire uger lang træningslejr i Kenya. Arkivfoto: Morten Pedersen
Thijs Nijhuis har fået det ønskede ud af fire ugers træningslejr i Kenya, og nu drager han til Tyskland for at forsøge at sætte personlig rekord på halvmaraton-distancen. Alt bliver dog gjort med sommerens OL for øje.

Løb: Det er mandag formiddag, og eliteløberen Thijs Nijhuis befinder sig i Kenyas hovedstad Nairoibi. Om seks timer skal han efter planen ombord på et fly, så han kan komme hjem til Danmark, men for at få adgang til flyet skal han kunne fremvise en negativ PCR-test. Problemet er, at han ikke har fået den endnu.

- Jeg skulle have haft den inden for 48 timer, men nu er der gået 52 timer, siger Thijs Nijhuis, som oven i købet skulle smide 600 kroner for testen, som er gratis i Danmark.

- Vi er vant til at have det godt i Danmark, konstaterer Thijs Nijhuis, som glæder sig til at komme hjem efter fire ugers træningslejr i højderne i Kenya.

Annonce

Her har han levet i en corono-boble.

- Vi har boet 10 personer i en camp, og jeg har trænet med de to danskere, Ole Hesselbjerg og Magnus Dewett, som er min faste træningspartner i Aarhus samt en hollænder. Der er også nogle kenyanske træningsgrupper hernede, men dem har vi bevidst holdt os fra. Vi vil ikke være årsag til at smitte andre eller blive smittet selv, siger Thijs Nijhuis.

På trods at det besværlige ved at skulle rejse og træne i en corona-tid, så har Thijs Nijhuis nydt at komme ned i varmen og få nogle kilometer i benene.


Da jeg først skal toppe til OL i august, har det vigtigste været at bygge videre på formen og ikke forhaste noget i træningen,

Thijs Nijhuis


- Sådan en træningslejr er nødvendig for fortsat at kunne være med på topniveau, og vejret har været som håbet med varme og solskin. Det højeste antal kilometer, som jeg har løbet på en uge, var 200, men desværre fik jeg også en madforgiftning, som gjorde, at jeg måtte tage en enkelt fridag og først kunne træne optimalt efter fire dage. Men alt i alt er det gået fint, og da jeg først skal toppe til OL i august, har det vigtigste været at bygge videre på formen og ikke forhaste noget i træningen, siger Thijs Nijhuis.

En typisk dag for Thijs Nijhuis i Kenya har bestået af to træningspas på to timer - et om formiddagen og et om eftermiddagen. Ellers har den stået på afslapning, måltider, søvn og en smule studie eller arbejde.

To løb i Tyskland

Søndag havde han én af sine allerbedste træningsture i Kenya, og det er en Thijs Nijhuis i rigtig god forfatning, som forlader Afrika. Allerede søndag er det planen, at han skal løbe halvmaraton i den tyske storby Dresden, hvor han blandt andre skal konkurrere mod den hollænder, som han trænede med i Kenya.

- Det er altid svært at vurdere, hvordan jeg vil reagere på at komme ned fra højderne, men jeg håber på at kunne sætte en personlig rekord og komme under 63 minutter for første gang, siger Thijs Nijhuis.

På grund af corona er der meget få konkurrencer at vælge imellem i øjeblikket, og blandt andet derfor har Thijs Nijhuis takket ja til at være en såkaldt "hare" (temposætter) ved et maraton i Hamborg den 11. april.

Det er NN Running Team, som har verdensrekordholderen på maraton-distancen Eliud Kipchoge i sin stald, der er medarrangør på eventet, som bliver brandet under sloganet "Den hurtigste vej til Tokyo".

Thijs Nijhuis skal i nærmeste fremtid løbe to gange i Tyskland. Arkivfoto: Morten Dueholm

I Hamborg vil flere løbere forsøge at klare klare kvalifikationskravet til OL i Tokyo, men den mission har Thijs Nijhuis for længst fuldført.

- Jeg er blevet tilbudt at være hare for kvinderne og skal løbe 32,5 kilometer i et tempo, som svarer til en sluttid på 2 timer og 21 minutter. Det er 20 sekunder under mit eget maratontempo per kilometer.

- Det er noget, som jeg bliver betalt for, og samtidig kan det give mig et netværk, som jeg kan bruge i fremtiden, hvis jeg eksempelvis har brug for at deltage i et bestemt løb, siger Thijs Nijhuis.

Løbet i Hamborg er tænkt som en rigtig god træningstur for Thijs Nijhuis, som tager alle sine løbe-beslutninger med sommerens helt store mål for øje.

- Det vigtigste er, at jeg kommer i topform til OL, siger Thijs Nijhuis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce