Annonce
Sport

Håndboldsamarbejde på tegnebrættet: Stoholm og Viborg HK vil slå kræfterne sammen

Herreholdene hos Stoholm og Viborg HK skal måske samles fra næste sæson. Netop nu arbejdes der på et samarbejde, som skal skabe hele Viborg Kommunes herrehold. Arkivfoto

Viborg Kommune skal igen have et stabilt herrehåndboldhold på 1. divisionsniveau. Derfor er Stoholm og Viborg HK nu gået i gang med at undersøge, om man kan lægge brikkerne til en overbygning med to fælles hold, som skal være spilleklar fra næste sæson.

Viborg/Stoholm: Stoholms herrer lider i bunden af 1. division. Viborg HK's herrer lider i bunden af 2. division - og Stoholms andethold har det faktisk også ualmindeligt svært i 3. division.

Herrehåndbolden i Viborg Kommune er generelt udfordret anno november 2018, og det er baggrunden for, at Viborg HK og Stoholm nu har indledt arbejdet med at skabe en overbygning, som skal sikre, at Viborg Kommune på sigt får et stabilt førstehold i 1. division og dermed sikrer, at der er et tilbud til de dygtige unge spillere, som opfostres i kommunen.

- I Stoholm har vi svært ved at samle spillere til to divisionshold, og Viborg HK har det på samme måde. Så vi har begge steder indset, at i stedet for hver især at slide med de ting, vil vi gerne lave en overbygning, der har to hold, som så forhåbentlig bedre kan klare sig i fællesskab, siger Carsten Andersen, som er sportschef hos Stoholm.

- Det handler om, at vi hver især kommer med vores styrker - og smider dem på det samme arbejdsbord. I stedet for, at vi arbejder ved to forskellige borde og på nogle punkter kæmper imod hinanden, siger Terkel Tranberg, der er formand for Viborg HK Forening.

Tanken er, at der laves en overbygning på de to klubbers herreafdelinger. Helt konkret er det planen, at Viborg HK Forening skal indtræde som ligeværdig partner i det håndboldselskab, som nu rummer Stoholms aktuelle mandskab i 1. division. På den måde vil overbygningen, som har arbejdstitlen Stoholm-Viborg Håndbold, have to licenser til divisionshold.

Tankerne om samarbejdet er nu offentligt kendt, ligesom Dansk Håndbold-Forbund er orienteret. De to klubbers bestyrelser er også med og har nikket ja til, at man arbejder videre med planerne. Det skal så give en form for arbejdsro til, at samarbejdet konkret skal skitseres og nedskrives til en endelig aftale, som de to klubbers bestyrelser så endeligt skal godkende.

Annonce
Carsten Andersen, sportsdirektør hos Stoholm, og Terkel Tranberg, formand hos Viborg HK, er meget positive over for ideen. Arkivfoto

Arbejder hurtigt

Stoholm har i flere sæsoner været bannerfører på seniorniveau og har generelt stor erfaring fra divisionsmiljøet, mens VHK traditionelt er stærk på talentudvikling og på den måde kan skabe en god fødekæde af unge talentfulde spillere til de kommende fælleshold.

Tilsammen giver det en god sammenhæng, som også ret hurtigt stod klart, da Terkel Tranberg og Carsten Andersen talte sammen om muligheden for et samarbejde.

- Vi begyndte lynhurtigt at tale ret konkret, da vi fandt ud af, at vi var på samme banehalvdel. Alle kunne jo se fornuften i det her. Det er bare bedre, at vi går sammen og laver hele kommunens herrehold, siger Terkel Tranberg, som ser det som helt essentielt, at der skabes et attraktivt tilbud til unge håndboldspillere, når de er færdige med ungdomstiden.

Håbet er, at samarbejdet kører allerede fra næste sæson. Allerede i løbet af de kommende måneder kan det være, at man vil forsøge at få etableret træningssamarbejde, så spillerne lærer hinanden bedre at kende på kryds og tværs mellem holdene.

Tanken er, at kampene skal spilles i Stoholm, mens der to gange om ugen skal trænes i Stoholm og en enkelt gang i Viborg. Der kan dog blive tale om, at enkelte kampe kan placeres i Viborg, hvis det passer bedre ind i forhold til eksempelvis sponsorer.

I den kommende tid skal der holdes masser af møder, så alt i samarbejdet bliver vendt og drejet, så der ikke er tvivl om noget, når den endelige aftale skal underskrives.

Terkel Tranberg og Carsten Andersen håber, at man ret hurtigt kan blive færdig med det arbejde, så man også kan begynde det konkrete arbejde med at få sat navne på eksempelvis trænere til holdet og få påbegyndt planlægningen af næste sæson i god tid, så samarbejdet kan få en god start.

Arbejdet går i den kommende tid også ud på, at man skal have folk fra begge klubber inddraget i arbejdet, så man er sikker på at have hænder nok til at løfte opgaven.

Videre på samme niveau

Det nye samarbejde bliver langt fra nogen stor økonomisk spiller på håndboldmarkedet. Faktisk er tanken, at man kommer til at køre videre på det økonomiske niveau, som Stoholm har i denne sæson.

Håbet er, at nogle af de sponsorer, som aktuelt er til VHK's herrehold, vil følge med, men Stoholm-Viborg Håndbold bliver ikke en klub, som går ud og tegner dyre kontrakter med spillere.

- Vi begynder ikke at flyve derudaf, bare fordi vi kommer til at hedde Stoholm-Viborg. Vi sætter tæring efter næring. Budgettet er stadig det samme, som vi i Stoholm kører med i denne sæson. Planen er ikke, at vi skal plukke en masse sponsorkroner fra VHK's damer. Vi skal have det til at lykkes på de præmisser, som vi har i dag, siger Carsten Andersen.

- Vi kan jo i rækken se, at der er hold, som har budgetter på omkring fem millioner kroner og stadig ikke rykker op. Vores budget er langt under en million. Og vi har ingen intentioner om at skulle ud og skrive en masse kontrakter eller betale store lønninger, så det er ikke det, der skal bære det her.

- Vi skal bæres af, at alle kan se det her som et godt udstillingsvindue i kommunen. Lidt ligesom Stoholm var tidligere, hvor flere af de større klubber holdt øje med, hvilke spillere der løb rundt i Stoholm, siger Carsten Andersen.

- Vi ved godt, at vi ikke har budget til at komme op og være tophold i 1. division. Det her skal være et godt flagskib for de unge mennesker i byen, og helt optimalt vil det være, hvis vi kan få et 1. divisionshold, som er fri for ballade i begge ender af tabellen, mens det andet hold så kan svinge mellem 2. og 3. division alt efter, hvor godt et kuld der kommer op nedefra, siger VHK-formanden.

- På den måde får vi noget til de unge, så de ikke behøver rejse til Bjerringbro-Silkeborg eller Mors/Thy for at være nummer 18-20 stykker i en trup. Så har vi noget lige uden for døren, siger Terkel Tranberg.

- Vi vil være kommunens hold, men på det niveau der giver mening. Og udviklingen af spillere er langt det vigtigste for os, siger Terkel Tranberg.

- Vi vil gerne opbygge en stolthed ved, at vi uddanner mange spillere, som bliver dygtige nok til at tage springet fra Stoholm til en ligaklub. Lykkes det, så har vi som foreninger gjort det rigtig godt. Så vi skal ikke være en ligaklub, men en midterklub i 1. division, som laver alle de talenter, som vi overhovedet kan, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce