Annonce
Sport

Håndboldspillere opklarede kongemord: VHK-truppen indtog Latinerkvarteret til teambuildingopgave

Området omkring Domkirken var omringet af nysgerrige VHK-spillere. Foto: Anders Pørtner
Viborg HK-truppen prøvede torsdag kræfter med Skovgaard Museet og Nyt Viborg Museums mordgådejagt. Her skulle de opklare Kong Erik Klippings mord, og samtidig fik folkebladet en snak med Maria Fisker og Thilde Frandsen.

Håndbold: Torsdag middag kunne nysgerrige viborgensere omkring 'Latinerkvarteret' se en række - for mange - genkendelige ansigter. Klædt i sorte jakker med Viborg-grønne trøjer under, og fordelt i grupper af tre og fire snusede de rundt i et par timer.

Ved nærmere eftersyn kunne man bemærke, at de sortklædte skikkelser var Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Maria Fisker og resten af Viborg HK's ligatrup. De var ude for at løse Mordgådejagten, som er arrangeret af Skovgaard Museet og Nyt Viborg Museum, og bygger på en gammel viborgensisk historie.

Kort fortalt går jagten ud på at finde de ledetråde, som mange generationer af viborgensere ifølge myten har plantet i gaderne, for at sikre sig at sandheden om Kong Erik Klippings mord en dag kan blive opklaret.

Annonce

Udover at hjælpe med at opklare den ældgamle konges mord, så kunne Viborg HK-kvinderne bruge torsdagen til hyggeligt samvær med hinanden og teamudvikling.

- Jeg prøver, at lade de unge skabe sig en god position i gruppen

I samlet flok ankom VHK-truppen til Skovgaard Museets have ved 13-tiden. Der var allerede højt humør i truppen, og efter en kort introduktion til historien og Mordgådejagten blev de opdelt i grupper.

Inden jagten blev indledt, var der tid til at ligge slagplaner for holdene. Foto: Anders Pørtner

Herefter begav de sig ud i området, hvor de skulle forsøge at løse gåden med det materiale de havde fået stillet til rådighed.

Efter at have  vandret bydelen tynd i tre kvarter måtte undertegnede gøre sig skyldig i en lille forsinkelse til teamet bestående af Emma Friberg, Kristina Jørgensen og Maria Fisker. Jeg fangede nemlig sidstnævnte til en snak om, hvad hun som erfaren spiller kunne bidrage med til arrangementer uden for banen.

Team Fisker, Friberg og Jørgensen. Foto: Anders Pørtner

- Lige i dag tror jeg, at vi er meget på lige fod. Men generelt til sådan nogle ting her tænker jeg, at jeg kan bidrage med nogle erfaringer og råd på alle mulige områder, som jeg kan give videre til de unge, sagde Maria Fisker


Jeg er også opmærksom på, hvordan jeg selv kan sørge for ikke at fylde for meget eksempelvis. Jeg prøver at lade dem komme til, så de unge også kan blande sig og få en god position i gruppen.

Maria Fisker, Viborg HK


- Jeg er også opmærksom på, hvordan jeg selv kan sørge for ikke at fylde for meget eksempelvis. Jeg prøver at lade dem komme til, så de unge også kan blande sig og få en god position i gruppen.

Annonce

Ung fløj glad for det sociale samvær

I den anden ende af alders-spektret er Fiskers fløjkollega Thilde Frandsen. Med Frandsens 18 år, er hun mere end ti år yngre end Fisker.

Mordgådejagt med VHK. Her modtages der instruktioner.  Foto: Anders Pørtner

- Lige da jeg skulle til at starte på holdet, der var jeg lidt nervøs for, om jeg vil have de samme interesser som de andre. Men jeg er faldet virkelig godt ind på holdet, og det viser sig, at vi har en masse at snakke om, sagde Thilde Frandsen.

- Jeg synes, det er sjovt, at vi får lov til at lave ting som det her udenfor hallen. Det giver mulighed for at snakke om andre ting end håndbold, og så kan man skabe nogle endnu stærkere sociale bånd sammen. Men ellers er vi generelt gode til at lave ting sammen, synes jeg, sagde Thilde Frandsen.

Herefter fik hun atter kontakt til sit hold bestående af Line og Marianne Haugsted, og de tre kunne sammen fortsætte deres søgen efter ledetråde til torsdagens Mordgådejagt.

Annonce

Kaffe og donuts

Omtrent halvanden time efter, at VHK-truppen i grupper begav sig ud på opgaven var de alle returneret til Skovgaard Museets have.

Senere på dagen vendte flere af holdene tilbage til haven ved Skovgaard Museet. Foto: Anders Pørtner

Alle grupperne havde opklaret mordet - dog med flere udfordringer undervejs. Det blev fejret med kaffe og donuts omkring de nydeligt opstillede bænke, og fortsat højt humør.

Mordgådejagten blev genoptaget fra den 1. maj, og er muligt at besøge i alle weekender, helligdage og skoleferiedage frem til den. 29. august.

Sidste år benyttede næsten 6000 personer sig af den mulighed, og Nyt Viborg Museum og Skovgaard Museet forventer endnu flere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce