Annonce
Viborg

Håndværker sigtet for at være skyld i voldsom brand: Får bødestraf

En af de håndværkere, der var i gang med renoveringen af taget, er sigtet for at have startet branden. Foto: Morten Dueholm

Viborg: Det stod hurtigt klart for politiet og brandvæsenet, at det var noget tagpap, der var skyld i, at der mandag udbrød brand i et mødelokale/en festsal tilhørende regionspsykiatrien på Søndersøparken 4.

En af de håndværkere, der var på stedet og i gang med renoveringen er derfor nu blevet sigtet for at være skyld i branden.

- Det er en overtrædelse af Beredskabslovens paragraf 71. Den går på, at man ikke har udvist tilstrækkelig forsigtighed ved brug af åben ild, fortæller Peter Søndergaard, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

Normalt skal brandteknikere fastslå årsagen til branden, men i denne sag var der grundlag nok for at sigte manden med det samme.

- Vi rejser sigtelsen ud fra, at det er helt oplagt, at der er blevet overophedet i forbindelse med hans arbejde, fortæller Peter Søndergaard yderligere.

Hvilke konsekvenser har overtrædelsen af denne paragraf?

- Det er en bødestraf på omtrent de 1000 kroner. Det kan godt se lidt mærkværdigt ud i forhold til, at der er sket skader for et tocifret millionbeløb, men hensigten har jo ikke været at skabe den skade, som skete, siger politikommissæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce