Annonce
Viborg

Udvidet åbningstid skaber glæde hos håndværkerne, som gerne vil rydde op efter sig

REVAS har udvidet åbningstiden på Kirkebækvej for at tilgode ønsker fra især byggeri og håndværk.
REVAS har været lydhør og har udvidet åbningstiden på genbrugspladserne til glæde for håndværkere.
Annonce

Viborg: For en mindre håndværker, som gør en dyd ud af at rydde op efter sig hver dag hos kunden, er det et problem, hvis en kommunal genbrugsstation ikke har en erhvervsvenlig åbningstid for aflevering af det sorterede byggeaffald. En undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at seks ud af otte midt- og vestjyske kommuner lever op til byggeerhvervenes ønsker på netop det område.

Kun Ikast-Brande og Ringkøbing Skjern kommuner opfylder ikke helt ønsket om ti timers åbningstid mellem klokken 7 og 17. I Ikast-Brande er der åbent i ni timer, i Ringkøbing-Skjern blot 7,5 timer, viser Dansk Byggeris opgørelse.

Viborg Kommune ligger i dukse-feltet sammen med Herning, Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. Der er i Viborg åbent specielt for håndværkerne fra klokken syv morgen, og hvor de andre kommuner lukker klokken 17, har genbrugspladsen på Kirkebækvej åbent til klokken 18.

- Der er vigtigt for virksomhederne, at de kan komme af med affaldet netop i det tidsrum, de arbejder, siger Niels Hansen, formand Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Han peger desuden på, at genbrugspladserne ikke udelukkende skal kunne modtage byggeaffaldet, men også sikre en sortering med henblik på genanvendelse.

- Sortering af både byggeaffald og andet affald er afgørende, hvis vi skal genbruge affaldet i stedet for bare at brænde det. Vi sorterer i byggeriet allerede på nogle områder, men vi kan gøre endnu mere. Derfor er det vigtigt, at kommunerne sikrer, at der sker en miljørigtig sortering på genbrugspladserne, siger Niels Hansen.

Annonce

REVAS lyttede til ønsker

Den ekstra åbningstid om morgenen i Viborg er netop sket for at tilpasse sig behovet for erhvervslivet.

- På Kirkebækvej kan den lille håndværker på erhvervsordningen komme af med sit affald i de rette containere, på samme vis som vores øvrige brugere af genbrugspladsen. Når det gælder større bygge- eller renoveringsprojekter, skal lastbilen på vægten, og det kan kun foregå frem til klokken fire. I de tilfælde er der en transportør på opgaven, så det generer ikke byggevirksomheden, at aflevereingen skal ske inden for normal arbejdstid, siger driftsleder Adam Poulsen, REVAS.

Efter de forholdsvis nye anmelderegler, skal man som bygherre anmelde sit byggeaffald til kommunen to uger før, der sættes gang i et projekt, der medfører byggeaffald til genbrugspladsen, uanset om det kun drejer sig om udskiftning af et vindue.

Ud over at genanvende mest mulig af affaldet, så har det også til formål at sikre, at miljøfarligt affald kommer de rigtige steder hen til destruktion og ikke spredes ud i miljøet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Annonce