Annonce
Rundt om Viborg

Hænderne helt over hovedet i Sparkær

Karin Stavnskjær, Kristian Olesen, Jesper Jensen (th.) fra Togstandsningsudvalget i Sparkær kan godt glæde sig. Sparkær får sit togstop næste år. Arkivfoto: Morten Pedersen
Budgetaftalen betyder syv millioner kroner til at etablere et togstop i Sparkær i løbet af næste år. Og det får armene godt over hovedet i Sparkær.
Annonce

Sparkær: - Vi har armene helt oppe over hovedet. Det er helt vildt.

Sådan lyder der begejstret fra Kristian Olesen fra Sparkær. Han er medlem af den lokale togstandsningsgruppe, og han, gruppen og byen kan glæde sig over, at det ønskede trinbræt - et togstop i byen - nu er sikret. I det nye budgetforlig for Viborg Kommune er der nemlig afsat syv millioner kroner til at etablere trinbrættet næste år.

- Det er nærmest surrealistisk. Og det kommer til at betyde rigtigt meget for Sparkær. Det er en udvikling, der starter, siger Kristian Olesen.

Togstandsningsudvalget har i løbet af august haft møde med alle partierne i byrådet og landdistriktsudvalget, og her opstod idéen om at lave en lokal indsamling, som kunne bruges til at købe det stykke jord ved banen, hvor topstoppet skal etableres. Målet var 100.000 kroner,  men man nåede næsten 150.000 kroner på kort tid.

Annonce

Stor betydning

Og det har været et stærkt signal, siger Torsten Nielsen (K), medlem af byrådets økonomi- og erhvervsudvalg og selv fra Sparkær - og i øvrigt tidligere medlem af togstandsningsudvalget.

- Det har virkeligt vist, at der var opbakning fra hele byen bag ønsket om det togstop. Så selvfølgelig var det virkelig vigtigt. Og for Sparkær har det jo stor betydning, for nu kommer man til at kunne komme til Viborg på seks-syv-otte minutter med toget mod 40 minutter med bus i dag, og det får betydning for pendling og tilflytning. Der bor eksempelvis en del i byen, der arbejder på sygehuset, siger Torsten Nielsen, der anslår, at man lokalt har arbejde for stoppet i de seneste 12-13 år.

Togstandsningsudvalget er klar med en fejring af den gode nyhed i form af kaffe og kagemand ved købmanden fredag eftermiddag fra klokken 16, fortæller Kristian Olesen.

De syv millioner kroner svarer i øvrigt til det overslag som togstandsningsgruppen selv er kommet med. Et konsulentfirma har undersøgt muligheder og blandt andet udgifter for kommunen, og her regnede man med en pris på mellem 9 og 11 millioner kroner.

Sparkær har frem til 1979 haft sin egen togstation. Bygningen er i dag private boliger, og det skal der ikke ændres på i forbindelse med etableringen af trinbrættet.


Det er nærmest surrealistisk. Og det kommer til at betyde rigtigt meget for Sparkær. Det er en udvikling, der starter.

Kristian Olesen, Togstandsningsudvalget i Sparkær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce