Annonce
Viborg

Hærværk mod valgplakater efterforskes fortsat

Socialdemokraten Mette Nielsen ytrede sig på Facebook, da hendes valgplakater blev revet ned.
Politiet er endnu ikke færdig med at afklare, om der rejses sigtelse mod en grundejer på Liseborgvej, som hev valgplakater i lygtepæl ved bopælen ned.
Annonce

Viborg: I begyndelsen af valgkampen hev en grundejer på Liseborgvej to valgplakater af socialdemokraten Mette Nielsen ned fra lygtepælen uden for hans ejendom.

På Facebook forklarede han, at han havde hevet dem ned, fordi han mener, at jorden, som lygtepælen står på, hører til hans grund. Og at han derfor må bestemme, hvad der må hænges op i lygtepælen. Men Viborg Kommune, der er vejmyndighed, mener, at det er i strid med lovgivningen, og at der derfor er tale om hærværk.

Mette Nielsen har meldt episoden til politiet, som fortsat efterforsker sagen med henblik på at afklare, om der skal rejses en sigtelse mod grundejeren for hærværk.

- Vi mangler blandt andet at granske nogle Facebook-opslag nærmere, før vores jurister kommer med deres vurdering af, om der er tale om en strafbar handling, siger Christian Toftemark, der er leder af efterforskningen ved politiet i Viborg.

- I næste uge eller næste uge igen vil jeg tro, at vi har en afgørelse, føjer han til.

Strafferammen for hærværk går fra bødestraf og under helt særlige omstændigheder helt op til seks års fængsel. Særlige omstændigheder kan eksempelvis være, at hærværket er politisk motiveret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Viborg

En rigtig dum Aarhus-historie

Sport

Mål, mål, mål, mål: Kløvergrøn offensiv sprudlede på ny

Annonce