Annonce
Læserbrev

Hærvejsmotorvej. Venstre ønsker vished om linjeføring

Annonce

Læserbrev:Regeringen har til manges skuffelse meddelt, at forhandlingerne om trafikale investeringer, der skulle være indledt i efteråret 2019, nu reelt er udskudt på ubestemt tid. Klimahandlingsplanen kommer først og infrastrukturen er nedprioriteret, lyder det fra regeringen.

I mellemtiden vokser de trafikale udfordringer på vejene. Eksempelvis er trafikken på Vejlefjordbroen nu vokset til 95.000 biler på et hverdagsdøgn. Og tallet vi passere 100.000 i en overskuelig fremtid. Trafikkaos truer. Det kalder på politisk handling. Slemt er det også, at regeringens uhørte nøleri bringer mange borgere ud i lang tids uvished i kølvandet på offentliggørelse af den store undersøgelse af mulige linjeføringer for Hærvejsmotorvejen ned gennem Jylland. Det går ikke.

Derfor foreslår Venstre, at forligskredsen mødes senest i juni 2020 for at tage særskilt stilling til valg af linjeføring. Derved giver vi vished i en fart for berørte borgere, kommuner og virksomheder, der så kan komme videre med deres liv og planlægning. Og vi levner plads til en vigtig lokal debat i foråret 2020 om fordele og ulemper ved de belyste mulige linjeføringer, hvorefter de politiske partier kan tage stilling forud for forhandlinger i juni.

Der er ingen rimelige argumenter for at lade uvisheden råde i mindst 1-2 år fra nu. Når en undersøgelse er gennemført, så har vi politikere pligt til at tage stilling. Det gælder også for Hærvejsmotorvejen, der er et stærkt og påtrængende anlægsprojekt med rigtig god forrentning af den samlede strækningen mellem Haderslev i syd og Sønderup i nord.

Motorvej. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Viborg

Efterlyst retspsykiatrisk patient er fundet, anholdt og tilbage i Søndersøparken

Annonce