Annonce
Viborg

Idrætshøjskole sender alle 140 elever hjem - skirejse sløjfes også

Fredag forlader de sidste elever Idrætshøjskolen Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Idrætshøjskolen Viborg sender senest fredag alle elever hjem. De skal tidligst møde igen den 1. april

Viborg: 140 elever på Idrætshøjskolen Viborg fik allerede tirsdag besked på, at en planlagt skirejse til Østrig med afrejse fredag blev aflyst.

Torsdag fik de så besked om, at de skulle rejse hjem.

- Vi viser det samme hensyn i den særlige situation, som alle andre danske skoler også viser for et bremse spredningen af corona-virus, siger forstander på idrætshøjskolen Erling Johnsen.

En del elever er allerede (torsdag eftermiddag) rejst hjem, og de sidste forlader skolen fredag. Tre elever fra Island har aftalt med nogle af deres kammerater på skolen, at de kan være hos dem i de kommende to uger. De tre islændinge tør ikke rejse tilbage til vulkanøen af frygt for, at de ikke kan rejse tilbage til Danmark for fortsætte deres højskoleophold.

Alle andre arrangementer på højskolen er også aflyst, og personalet er sendt hjem. Nogle afvikler ferie, andre høvler af i deres afspadseringspukkel.

Erling Johnsen kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvordan de økonomiske forhold mellem eleverne og skolen skal løses - altså sagt på en anden måde: Om eleverne skal betale for den periode, de er hjemsendt.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Sport For abonnenter

Kommentar: Danmark skal holde følelserne i skak - men vinde for Christian Eriksen

Annonce