Annonce
Bjerringbro

Højskolen tror ikke på åbning på mandag

forstander på Nørgaards Højskole, Karen Friis er ærgerlig over, at det nye hold af højskolelever med stor sandsynlighed ikke kan starte på mandag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Egentlig skal 120 elever starte på Nørgaards Højskole på mandag, men det er nok mest sandsynligt, at deres højskoleophold rykkes.
Annonce

Bjerringbro: Aldrig har der været så stor efterspørgsel på et højskoleophold, som der er for tiden. Mange unge vælger højskole, fordi det er for usikkert eller decideret umuligt at rejse ud i verden, og derudover er der også en generel trend, der peger i retning af et højskoleophold. Noget Nørgaards Højskole i Bjerringbro også mærker.

Mandag den 18. januar, står forstander og lærere på højskolen klar til at tage imod det største hold nogen sinde, hele 120 unge mennesker har meldt sig til, men desværre ser det ikke ud til på nuværende tidspunkt, at skolens værelser og fællesarealer lige umiddelbart bliver fyldt med liv og glade dage som håbet.

- Jeg er stort set helt sikker på, at de gældende corona-restriktioner forlænges udover den 17. januar, hvilket også betyder, at vi på højskolen fortsat skal forblive lukket, siger en ærgerlig Karen Friis, der er forstander på Nørgaards Højskole.

Højskolen har været lukket siden før jul, og Karen Friis tror ikke på, at man fra regeringens og sundhedsmyndighedernes side giver grønt lys til at åbne op igen i næste uge.

-  Vi har endnu ikke hørt noget, og det er da frustrerende, at vi ikke får nogen udmelding - især for eleverne, der jo har en forventning om, at de skal på højskole fra mandag. Det er rigtig synd for dem, at de ikke ved, hvad der skal ske, siger hun.

Selv er hun mere rolig, eftersom hele nedlukningsprocessen er prøvet før.

- Vi var igennem det hele i foråret, nu ved vi hvordan det fungerer - at man skal slå sig til tåls med tidsplaner, der hele tiden rykker sig, siger Karen Friis.

Annonce

Muligvis online aktivitet

I disse dage er der kun meget få mennesker på arbejde på højskolen.


Vi har endnu ikke hørt noget, og det er da frustrerende at vi ikke får nogen udmelding - især for eleverne, der jo har en forventning om, at de skal på højskole fra mandag. Det er rigtig synd for dem, at de ikke ved, hvad der skal ske

Karen Friis, forstander hos Nørgaards Højskole


- Lige i denne uge er lærerne på arbejde i et par dage, fordi de hjælper med at rydde op og indrette nogle lokaler, men ellers er det kun pedeller og rengøringspersonale, der har været på arbejde siden jul, forklarer Karen Friis.

Tiden uden elever og kursister er blevet brugt på at opsætte gangkøkkener, indrette flere værelser, et fotolokale og gøre cafe-området endnu større og mere tilgængeligt.

- Det er bare så ærgerligt, at at vi ikke kan komme i gang. Vi havde virkelig håbet på, at det snart blev bedre, siger Karen Friis, der dog kan trøste sig med, at man på Nørgaards Højskole har en solid økonomi, og derfor ikke skal bekymre sig om den del.

- Heldigvis fortsætter aftalen om lønkompensation,  men hvordan det elles ser ud med kompensation for eksempelvis faste udgifter samt det statstilskud, vi også får udbetalt per elev på skolen, er uvist. Det er ikke naturgivent, at de puljer, vi kunne søge og få kompensation fra i foråret, fortsætter, siger hun.

Hun håber dog,  at der snart kommer en udmelding om restriktionerne fremover, og en afklaring om det fremtidige statstilskud.

- Jeg ved, at der i disse dage forhandles om statstilskuddet, og internt blandt landets højskoler diskuteres det, om vi som højskoler kan få lov til at lave noget online, ikke kun for elever, men for alle interesserede borgere. Men det er svært, når man samtidig skal have sendt alle lærere hjem for at få lønkompensation, siger Karen Friis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Annonce