Annonce
Håndbold

Højspænding, dommer-frustration og spiller skudt i gulvet: Stort drama da Stoholm/Viborg tabte topkamp

Per Ryberg var sikkerheden selv på straffekast, men Stoholm/Viborg-profilen fik aldrig tingene til at køre i det etablerede angrebsspil. Foto: Morten Pedersen
Stoholm/Viborg Håndbold tabte fredag aften et skridt i den tætte topstrid i 2. division. Gæsterne fra Hjallerup IF vandt et rodet, men yderst intenst opgør med 24-23.
Annonce

2. division: Det blev ikke Stoholm/Viborg Håndbold, som kunne tilføje Hjallerup IF sæsonens første nederlag i 2. division. Selv om hjemmeholdet fik udlignet til 23-23 med to minutter tilbage, blev det gæsterne, som scorede kampens sidste mål i Stoholm Fritids- og Kulturcenter fredag aften.

Hjemmeholdet fik en rigtig skidt begyndelse på første halvleg, hvor Hjallerup anført af den høje og fysisk stærke venstre back Jacob Bech fik oparbejdet et forspring, som en overgang var oppe på fem mål.

Men så begyndte Stoholm/Viborg at gå mere offensivt til værks i forsvaret og fik lagt et større fysisk pres på gæsterne, som hidtil havde domineret i duelspillet. Pludselig var det Hjallerup, som lavede fejl, og samtidig brugte udeholdet energi på at brokke sig til dommerne.

Stoholm/Viborg fik momentum, og en velspillende Mikkel Grønbech kunne til stor jubel i hallen kanonere bolden i nettet til pausestillingen 14-14.

Så skulle man tro, at Stoholm/Viborg havde fundet melodien, men begyndelsen på anden halvleg blev langt fra, som hjemmeholdet havde ønsket sig. Angrebsspillet hakkede, og det blev til sølle et mål i de første 14 minutter efter pausen. På det tidspunkt førte Hjallerup med 19-15, og kort efter var stillingen 21-16.

- Jeg ledte i værktøjskassen efter en formation, som fungerede i angrebet, men den fandt jeg ikke i dag. Så jeg tager også på min kappe, at spillet blev rodet. Jeg skiftede en del rundt på de fem bagspillere, vi havde med, men jeg fandt ikke de tre, som fungerede sammen, sagde cheftræner for Stoholm/Viborg, Allan Kjær, efter kampen.

Mikkel Grønbech var bedste mand hos hjemmeholdet på en generelt skidt aften.
Annonce

Knockoutet som en bokser

Stoholm/Viborg blev dog ved med at kæmpe mod et Hjallerup-hold, som stort set benyttede de samme seks markspillere gennem hele kampen. Og de nordjyske gæster begyndte efterhånden at miste pusten.

- Vi har haft mange kampe, hvor modstanderne har scoret flest mål mod os i første halvleg, og det snakkede vi om i pausen. Det kostede også kræfter hos Hjallerup at lave mål mod os i dag, sagde Allan Kjær, som kunne se udeholdet gå i stå i angrebet.

Stoholm/Viborg reducerede forspringet til 20-22, da Mikkel Grønbech scorede sit syvende mål, og ved stillingen 22-23 havde hjemmeholdet muligheden for at udligne.

Den chance blev i første omgang misbrugt, for Johnny Landberg fyrede et standskud direkte i hovedet på gæsternes Jacob Bech, som blev sendt i gulvet som en bokser, der træffes rent til kæben. Totalt omtumlet måtte han efter nogle minutter udstrakt på halgulvet hjælpes fra banen.

Annonce

Ingen linje

Men med to minutter tilbage udlignede Per Ryberg på straffekast til 23-23, og så øjnede hjemmeholdet pludselig sejren. Desværre dummede Stoholm/Viborg sig tre gange. Først blev der begået et klodset straffekast på Hjallerups ellers meget skidt spillende venstre fløj. Det brændte gæsterne, men i det efterfølgende angreb kiksede Mikkel Grønbech et udspil til venstrefløjen.

Så havde Hjallerup bolden igen. Med 30 sekunder tilbage markerede dommerne for passivt spil, men Stoholm/Viborg-forsvaret fik ikke flyttet fødderne hurtigt nok, og så scorede Hjallerups giftige højre fløj, Kristoffer Holst, kampens afgørende mål.

I Stoholm/Viborgs sidste angreb blev Mikkel Grønbech revet i trøjen uden at få et frikast, og så løb tiden ud. Hjemmeholdets træner Allan Kjær tog efter kampen en længere snak med kampens dommere, som ingen af holdene var tilfredse med.

- Det handlede jo også om, at vores spil ikke fungerede, men jeg mener samtidig, at der manglede en linje i dommernes kendelser. Det tænker jeg også, at Hjallerups træner Jesper Stick synes, sagde Allan Kjær.

Med nederlaget på 23-24 til Hjallerup IF bliver Stoholm/Viborg på fjerdepladsen i 2. division. Hjallerup IF, Frederikshavn FI og Aars HK udgør top-tre.

Stoholm/Viborg Håndbold – Hjallerup IF 23-24 (14-14)

Håndbold, 2. division herrer

Mål Stoholm/Viborg: Mikkel Grønbech 7, Johnny Landberg 5, Per Ryberg 5, Daniel Just 2, Kris Olesen 1, Jacob Kühne 1, Martin Allentoft 1, Mads Oxbøll 1.

Cheftræner Allan Kjær kunne ikke finde den angrebskonstellation, som virkede.
Mads Oxbøll jagter bolden i en kontra.
Jacob Kühne blev prøvet af i bagkæden i anden halvleg, men han kunne ikke flytte noget for hjemmeholdet.
Kris Olesen spillede en anonym rolle i topkampen.
Thomas Sloth Jensen tog fint fra i målet i anden halvleg, men det var ikke nok til point.
Jubel på Stoholm/Viborg-bænken, men i sidste ende løb Hjallerup med begge point.
Allan Kjærs mandskab ligger fortsat på fjerdepladsen i 2. division.
Den stærke stregspiller, Jakob Lauridsen, er skadet i øjeblikket og måtte se på fra bænken.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce