Annonce
Rundt om Viborg

Høring: Gode ideer til  sammenhæng og trivsel modtages

Multihuset 7470 - den tilbageværende del af Kølvrå Skole - skal være et kultur- og mødested for Karup-Kølvrå og være med til at binde de to byer tættere sammen, hvor de hver især har noget at byde ind med til fællesskabet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Efter vedtagelsen af det kommunale sammenhængsprojekt for Karup-Kølvrå kan borgerne nu igen komme med deres indspark.
Annonce

Karup/Kølvrå: Forberedelserne til at gøre sammenhængsprojektet for Karup-Kølvrå til virkelighed skrider fremad - om end med forholdsvis langsomme skridt. Blandt andet fordi coronatiden og dens restriktioner udelukker, at man rent fysisk kan mødes.


Det er en helt unik mulighed, vi har fået her i Karup-Kølvrå for selv at være med til at præge udviklingen i området

Winnie Nielsen, formand for Karup-Kølvrå Byforum


Til gengæld kan det jo lade sig gøre virtuelt, og for nylig indkaldte Viborg Kommune til et sådan møde, hvor interesserede borgere kunne deltage sammen med kommunens folk og repræsentanter for Karup-Kølvrå Byforum, der er en slags paraplyorganisation for de lokale foreninger.

Annonce

Fire hovedtemaer

Mødet var mest en opsummering og en redegørelse for, at Viborg Byråd nu endegyldigt har sagt god for det overordnede projekt, som der foreløbig er afsat sammenlagt fire millioner kroner til i 2022 og 2023.

Beslutningen indebærer blandt andet, at sammenhængsprojektet deles op i fire hovedtemaer. Arbejdsgrupper med såvel lokale som kommunale folk skal senere på året arbejde videre med disse temaer.

Karup fik for nogle år siden byfornyet hovedgaderne Bredgade og Østergade. Nu skal byen gennem et kommunalt sammenhængsprojekt bindes bedre sammen med Kølvrå. Arkivfoto: Morten Dueholm

Disse grupper er ikke nedsat endnu, for kommunen vurderer, at det er en forudsætning for arbejdet, at man i grupperne kan mødes fysisk. Og først er der en høringsperiode, som løber til den 6. april.

Her kan alle byde ind med forslag til, hvad arbejdet i de fire grupper skal arbejde videre med. Et tema handler om sundhed og trivsel, et andet om læring og udvikling, et tredje om sammenhæng mellem Karup og Kølvrå, og det fjerde drejer sig om at skabe en fælles identitet.

Efter høringsperioden skal arbejdsgrupperne, hvis situationen tillader det, i gang, og målet er, at grupperne afleverer deres forslag til konkrete initiativer og anlægsprojekter i august i år.

 


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce