Annonce
Viborg

Høstfest for handicappede på trods af corona: Livet må ikke gå i stå

Der er stadig brug for at feste, lyder det fra handicapforeningen LEV. Arkivfoto: Morten Pedersen
Foreningen LEV holder høstfest for handicappede og udviklingshæmmede på næste fredag. Omkring 100 har tilmeldt sig, og arrangørerne glæder sig til at se dem danse løs efter et hårdt år.
Annonce

Viborg: Corona-virussen har ikke for alvor ramt de udviklingshæmmede og handicappede borgere i Viborg direkte.

De er gået fri af virussen, men ikke af de konsekvenser den har medført. Flere har været mere isolerede og mere ensomme, end de ellers har været vant til.

Det skal en høstfest på næste fredag gerne råde bod på.

- Høstfesten er en mere end 30 år gammel tradition, og den kan vi ikke undvære, siger formand for pårørendeforeningen LEV, Susanne Andersen.

- Dem, som kommer, har så meget energi, og bandet Collage - der også spillede sidste år - syntes da også, at det var fedt at spille til en fest, hvor folk allerede danser efter forretten. Det er jo essensen i det hele, påpeger Susanne Andersen, som ser frem til en aften, der ikke handler om budget, besparelser og corona.

- Den kommer kun til at handle om, at vi er glade for at være sammen, siger Susanne Andersen.

Festen er tidligere blevet afholdt i Skive, men i år foregår den i Østfjendshallen i Mønsted.

- Og der føler vi os bare mega velkomne. Der knokler de virkelig for os, og det hele går op i en højere enhed, lyder det taknemmeligt fra Susanne Andersen.

Men hvilken respons har I fået fra de pårørende, bostederne og så videre i forhold til risikoen for smitte?

- Inden for handicapområdet i Viborg Kommune har der ikke været en eneste, der har været smittet - og det skal der heller ikke være efter vores fest. Så må de - for at sige det rent ud - vente med at kysse, til de møder hinanden et andet sted, siger Susanne Andersen og fortsætter:

- Vi har meldt ud fra starten, at vi tager det meget alvorligt. Hver deltager får en flaske med håndsprit, og vi sørger for, at folk sidder nogenlunde med dem, de kommer med. Vi er i en stor sal, hvor der kunne være seks gange så mange, så vi tager de forholdsregler, vi skal.

Hun ved ikke, om nogen vælger at blive væk på grund af corona-virus - men hun ved til gengæld, at mange så at sige kommer på grund af corona-virus.

- Det er det, vi hører. Der er et kæmpe behov for at komme ud og more sig og være sammen. Vi er i LEV nok af den opfattelse, at vi må sande, at vi bliver nødt til at leve med det her. Vi må ikke gå i stå. Vi skal gøre det, vi ellers ville have gjort - vi skal bare tænke os om. Og vi kunne godt have aflyst den her fest, det ville have sparet os for mange timers arbejde - men det havde vi ikke samvittighed til, for skal vi aldrig mere være sammen? spørger Susanne Andersen retorisk.

Man kan stadig nå at tilmelde sig festen ved at kontakte LEV-formanden.

Årets festtaler er Åse Kubel Høeg (V), formand for social- og sundhedsudvalget i Viborg Kommune.

Annonce
Viborg

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF er på vej mod vild klubrekord - sejr eller uafgjort mod Skive vil gøre stime historisk

Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Annonce