Annonce
Viborg

Høstfest med politik og forårsruller

Der var mad fra alle kulturer - og gæster ligeså. Foto: Morten Pedersen

Mange har måske ikke taget stilling til politik, men i lørdags fik de chancen for en uformel snak med en politiker, da der var høstfest i Ellekonebakkens Nyttehaver.

Annonce

Der var dækket op til 60, men i løbet af fem minutter blev der gjort plads til endnu to små borde, hvor tyve ekstra siddepladser blev etableret.

Liane Wagner (th) og Jens Christian Hansen var medarrangører af høstfesten, hvor mange frivillige havde hjulpet med maden.

Det væltede nemlig ind med gæster til Ellekonebakkens årlige Høstfest i lørdags, hvor gæsterne kunne smage alt lige fra ungarnsk suppe til vietnamesiske forårsruller og stegt dansk flæsk med persillesovs. Og derudover kunne man også få sig en sludder med en lokal politiker.

Ved høstfesten kunne man få en uformel snak med politikerne på tomandshånd.

»Høstfesten holdes hvert år, men i år er der inviteret nogle politikere i anledning af kommunalvalget. Det er der fordi, vi håber, at man her kan få konkret viden om politik på en afslappet måde. Det er nemmere at spørge om noget hen over en forårsrulle, end at skulle spørge om noget i en paneldebat,« forklarede Liane Wagner fra Det Boligsociale Fællesskab, der er en af arrangørerne.

Sam Khac Dinh og Liz Dueholm var blandt gæsterne til høstfesten i nyttehaverne. De kender hinanden fra tidligere, hvor Sam Khac Dinh gik i Liz Dueholms børnehave.

Politikere fra seks forskellige partier var inviteret, og de fleste havde medbragt en smule valgmateriale, men der var ingen tid til taler eller valgkamp.

»Vi skal spise og hygge og snakke lidt. Efter maden går vi en tur ned i nyttehaverne, og bagefter kommer vi tilbage til kaffe, hvor man sætter sig og taler med nogle andre. Men det er ikke meningen, at politikerne skal rejse sig og holde tale,« understregede hun.

Annonce

Gensyn med beboerne

Blandt gæsterne var Liz Dueholm, der stiller op for Enhedslisten. Hun glædede sig over arrangementet, som for hende også var et gensyn med mange af beboerne.

»Jeg har tidligere været leder af flygtningebørnehaven, så jeg kender mange af børnene og deres forældre. Desuden er jeg selv udlænding - jeg er fra Skotland - så jeg har også interesse i integration. Men fordi jeg har haft tilknytning til stedet her, glæder det mig meget at komme i dag og se, at det er en succes,« sagde hun.

Selvom det ikke var direkte valgkamp, var Liz Dueholm alligevel glad for invitationen.

»Da jeg så den, sagde jeg ja tak med det samme. Det er vigtigt for os at vise, at vi er her. Enhedslisten er ikke i byrådet nu, så vi er ikke kendt på samme måde som de andre partier. Og så er det bare et rigtig godt arrangement, hvor mange forskellige ting er kædet sammen,« sagde hun.

Annonce

Gode nyttehaver

17-årige Sam Khac Dinh, der har vietnamesiske rødder, deltog også i høstfesten. Godt nok har han ikke stemmeret ved dette valg, men han glædede sig alligevel over muligheden for at møde politikerne.

»Jeg synes, at det er et godt arrangement. Her kan man lære noget om samfundet og om politik. Og så er det en god måde at lære nogen af de andre herude at kende,« sagde han.

Mange af ingredienserne til maden kom fra nyttehaverne, og her har Sam Khac Dinh også sin daglige gang - eller, det havde han, da han var yngre:

»Mine forældre har en nyttehave, og da jeg var lille, var jeg tit med dernede.«

Nyttehavernes formand, Jens Christian Hansen, der har haft en nyttehave i tre år, er positivt overrasket over de mange mennesker til høstfesten, og han er glad for, at så mange har lyst til at smage havernes produkter.

»Jeg dyrker vietnamesiske grøntsager. Jeg var i Vietnam for to år siden, og der blev jeg inspireret. Jeg bruger dem til at lave vietnamesisk mad med - dog på min egen facon. Men jeg synes, at vietnamesiske grøntsager er meget bedre end danske - de smager af meget mere. Og så er det også rart, at jeg kan få noget rådgivning af nogle af vietnameserne i nyttehaven,« sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce