Annonce
Rundt om Viborg

Halprojekt: Brugernes ønsker og drømme skal frem i lyset

Gode forslag, til hvad fremtidens Møldrup Hallen skal indeholde, modtages stadig, opfordrer formanden for bestyrelsen, Peter "Byg" Christiansen (til venstre). Arkivfoto: Dorte Søgård Schou.
Processen med at afklare, hvilke ønsker der er til et nyt hal-kompleks i Møldrup, er i fuld gang. Forslag og idéer modtages stadig.

Møldrup: Bestyrelsen i Møldrup Hallen er i øjeblikket i gang med at afklare hvilke ønsker, de forskellige foreninger og brugere har til fremtidens hal-kompleks i Møldrup.

Først og fremmest har man spurgt ad hos de faste brugere af hallen, fortæller Peter "Byg" Christiansen, formand for hallens bestyrelse.

Det drejer sig om Møldrup-Tostrup Idrætsforening, Gymnastikforeningen Møldrup, BMK, Møldrup Skytteforening og Møldrup Borgerforening.

- Vi har lyttet til de her grupper for at finde ud af, hvad det er, de ønsker sig af indhold, og hvad de mangler. Samtidig har foreningerne forpligtet sig til at finde folk til nogle udvalg, der skal arbejde videre med planerne, fortæller Peter "Byg" Christiansen.

Annonce

Åben dør i hallen

Sikkert og vist er det, at Viborg Kommune har givet tilsagn om en slags "krone-for-krone"-støtte op til fem millioner kroner under forudsætning af, at Møldrup Hallen selv skaffer et tilsvarende beløb. Det betyder, at hallen kan renoveres inden for et budget på 10 millioner kroner til ombygning og udvidelse. En overordnet fordeling af pengene forventes gjort sådan, at 7,5 millioner kroner bruges til multisal, café og omklædning, mens nyt tag og isolering beløber sig til 1,5 millioner kroner. Derudover skal skydekælderen renoveres for 400.000 kroner, mens renovering af den eksisterende hal beløber sig til cirka 600.000 kroner.

Så vidt delen med pengene. Det emne tager man selvfølgelig alvorligt i halbestyrelsen, da der venter et stort arbejde med at rejse midlerne. Men i første omgang skal der mere kød på planerne, og det er faktisk helt med vilje, at man fra halbestyrelsens side er lidt forsigtige med at melde håndfaste planer ud. Brugerne skal høres først, og derfor har man af samme grund indbudt til "åben dør i hallen"-dag på mandag den 27. januar fra klokken 18 til 22.

- Der kunne være interesser og brugergrupper, vi har overset, så derfor kan alle med noget på hjerte møde op i hallen på mandag, hvor bestyrelsen vil være til stede, fortæller Peter "Byg" Christiansen.

Har man noget på hjerte, kan man booke en tid hos halinspektør Alils Leegaard, og der vil som udgangspunkt være afsat et kvarter per henvendelse.

- Foreningerne virker også meget bevidste om at aktivere nye grupper, som vi ikke så tit ser i hallen. Det kunne eksempelvis være en gruppe som seniorerne, hvor man kunne forestille sig alle mulige aktiviteter, så vi er meget optagede af at få alle de gode idéer frem, lyder det.

Et jordnært projekt

Peter "Byg" Christiansen er i øvrigt ganske positiv i forhold til det fremtidige arbejde:

- Opgaven har egentlig vist sig ikke at være så svær, da det faktisk er mange af de samme ønsker, der går igen hos brugergrupperne. De ønsker blandt andet en renovering af hallen, nogle bedre omklædningsrum og en slags minihal eller kulturhus og bedre rum til aktivering. Det trøster da lidt, at ønskerne er meget enslydende, siger han og tilføjer, at stemningen umiddelbart også virker ganske positiv blandt brugere og borgere.

- Det virker som om, at folk synes, at denne gang skal det altså være, siger han med henvisning til det tidligere hal-projekt, der for år tilbage måtte skrinlægges.

- Den gang lod vi os nok også lidt forblænde af fancy tegninger og store vinduespartier. Denne gang skal vi nok sørge for at holde projektet lidt mere nede på jorden, så det er noget folk bedre kan forholde sig til. Det skal være tidssvarende, men også jordnært, siger han.

Senere på året vil der i øvrigt blive indkaldt til borgermøde om planerne, og så skal der nedsættes forskellige arbejdsgrupper. Gerne med folk der både har tid, lyst og lejlighed:

- Der kunne godt være en med teknisk snilde og en masse gode tanker, der sad og gerne ville bruge tid på det her projekt. For det kræver en masse tid, og også tid som man måske ikke lige har, når man sidder i en bestyrelse i forvejen, siger Peter "Byg" Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Beboer kom hjem til grim overraskelse

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce