Annonce
Rundt om Viborg

Sommerpakke giver halv pris på adgang til kalkgruberne

Som følge af regeringens sommerpakke er der nu halv pris på entréen i Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber, som ses her på billedet. Foto: Morten Pedersen
Som følge af regeringens netop lancerede Sommerpakke, er der nu halv pris på entrébilletten til både Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber.

Daugbjerg/Mønsted: Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber er en form for naboer med under fem kilometers afstand til hinanden. Lige om lidt kommer sommerens rykind til dem begge efter et hårdt forår med lukkepåbud og manglende ekko i underjorden.

Kalkgruberne glæder sig til det liv, som højsæsonen sædvanligvis byder på, og håber, at det med Sommerpakken ikke bliver alt for anderledes i et år, hvor ordene ”Coronavirus” og ”Covid-19” har været på alles læber. Regeringens nye sommerpakke betyder nemlig, at kalkgruberne begge steder nu har halv pris på entreén, skriver de to attraktioner i en pressemeddelelse.


Annonce

Her får du muligheden for at besøge begge kalkgruber til en billetpris, der normalt svarer til den ene, og herved opleve hele historien med kalkbrydning i Danmark, fra den tidligste start og næsten frem til nu.

Anita Hildsgaard, ejer af Daugbjerg Kalkgruber,


- Sommerpakken gør det nemmere at opleve begge steder, som er vidt forskellige i både størrelse og udformning og som kan noget forskelligt stemningsmæssigt. I Daugbjerg har man hele historien om landevejsrøveren Jens Langkniv og de små, snørklede gange, hvor man ikke ved, hvad der ligger omkring næste hjørne. I Mønsted Kalkgruber har man de katedralstore gange, underjordiske søer og oplyste broer, fortæller direktør i Mønsted Kalkgruber Rikke Friis i pressemeddelelsen.

- Her får du muligheden for at besøge begge kalkgruber til en billetpris, der normalt svarer til den ene, og herved opleve hele historien med kalkbrydning i Danmark, fra den tidligste start og næsten frem til nu, tilføjer ejeren af Daugbjerg Kalkgruber, Anita Hildsgaard.

Kreativt flagermusværksted og levende kridtmaleri

Daugbjerg Kalkgruber er Skandinaviens ældste kalkmine, og Mønsted Kalkgruber er verdens største. De er i sig selv unikke oplevelser, der let kan måle sig med de oplevelser, vi selv opsøger, når vi er udenlands. Begge steder er desuden omkranset af store naturoplevelser og med rig mulighed for picnic i det fri, påpeger kalkgruberne.

I Mønsted Kalkgruber har man som noget nyt planlagt sommeraktiviteter. Hver dag kan man  i hele åbningstiden udfordre familien i forskellige sommerspil i det fri såsom kroket, vikingespil, stigegolf, ringspil, jumbo badminton og gå på jagt i området efter poster med spørgsmål om stedet og dets historie.

Fra mandag den 29. juni vil der også være mulighed for at sætte sit præg på et levende og dynamisk kridtmaleri på betonstien mellem den nye butiksbygning og den gamle bestyrerbolig, som i dag er et lille museum. Hver dag mellem kl. 11 og kl. 14 vil der desuden være et indendørs kreativt flagermusværksted. Der er som altid grubebio under jorden og multimedieshow i det gamle kalkværk.

Daugbjerg Kalkgruber ligger midt i den fredede Dybdal Skov, som er en sand naturperle. Her kan man tale om skovens dybe stille ro. Der er afmærkede ruter, som viser denne meget unikke og specielle skov frem.

I Daugbjerg Kalkgruber har man mod forudbestilling mulighed for at tage på en kombineret skattejagt/escape room, hvor der skal løses forskellige opgaver for at finde frem til Jens Langknivs hemmelige skat.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stor ros til Busbjerg Spillene

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce