Annonce
Rundt om Viborg

Halvt krocket, halvt golf, helt sjovt: Spil krolf i Fly

Der er åbent hus hos den nye krolfklub i Fly på fredag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Halvt krocket, halvt golf, helt sjovt: Prøv krolf i Fly, lyder invitationen forud for et åbent hus hos krolfklubben Fokus i Fly på fredag.

Fly: Den nye krolfklub i landsbyen Fly i Fjends slår dørene for åbent hus på fredag.

Den 19. juni fra klokken 16.00-19.00 indbydes alle - børn, unge og voksne i alle aldre - til at prøve krolf ganske gratis hos Flys nye forening Fokus -  det står for Fly og Omegns Krolf og Krocket Ungdoms- og Senior Klub. Det foregår på Dåsbjergvej 75B i Fly på det tidligere fodboldstadion.

Langt de fleste har nok stiftet bekendtskab med både krocket og golf, men det er formodentlig endnu de færreste, der kan nikke genkendende til krolf,  fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Annonce

Krolf er et hyggeligt spil med køller og kugler, der mest af alt ligner en krydsning af krocket og golf. Banen består af 12 huller med forskellig afstand mellem hullerne. Alle kan være med uanset alder, størrelse og fysisk niveau. Derfor er spillet også oplagt for hele familien.

- Man spiller med en kølle, som minder om en krocketkølle samt en kugle, der er lidt tungere og større end en almindelig krocketkugle. Spillet går i alt sin enkelthed ud på at få kuglen gennem banen på færrest mulige slag, udtaler en af initiativtagerne, Bjarne Andersen fra Fly.

Aktiverer flere med krolf

Det koster ikke noget at tage med til åbent hus, og der er naturligvis både køller og kugler til rådighed til udlån, og undervejs er foreningen også vært med lidt godt til ganen. Formålet med at lave en prøvedag er nemlig at skabe interesse for spillet, som i fremtiden kan spilles i Fly.

- De seneste år har vi set rigtig mange krolfklubber skyde op over hele landet, så vi er naturligvis glade for, at Fly også er hoppet med på vognen. Krolf kendetegnes ved at være en meget hyggelig og social aktivitet for alle, fortæller Grethe Bjerre, formand for DGI Krolf i pressemeddelelsen.

- Forhåbentlig kan krolfen være med til at aktivere nogle flere i lokalområdet og give dem regelmæssig gang i den lokale forening eller klub. Vi ser især, at mange seniorer har stor glæde af spillet og fællesskabet omkring det, påpeger hun.

DGI Krolf hjælper løbende idrætsforeninger og andre interesserede personer fra hele landet med at starte krolf op. Siden 2010 har DGI Krolf startet mere end 70 klubber op, primært i Østjylland, hvor spillet har vokset sig rigtig stort.

Man retter sig selvfølgelig efter de retningslinjer, der er udarbejdet af DGI, DIF og Firmaidrætten, der tager udgangspunkt i Kulturministeriets "Retningslinjer for genåbning af idræts- og foreningsliv udendørs og indendørs", understreger klubben.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokalplan baner vejen for nye boliger: Klar til endelig vedtagelse af stort byudviklingsprojekt

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Annonce