Annonce
Sport

Hamborg-tur er Viborg FF's første generalprøve

Steffen Højer er ved at spore sig ind på en startopstilling til forårspremieren, men meget kan ændre sig endnu. Arkivfoto: Morten Dueholm

Der er 14 dage til Viborg FF's forårspremiere mod Næstved. Lørdag drager hele truppen sydpå for at møde reserveholdet fra Hamburger SV i det, som cheftræner Steffen Højer kalder den første generalprøve forud for premieren.

Viborg: Det tager i omegnen af fire timer at køre fra Viborg til Hamborg. Cirka samme tid, som det kommer til at tage VFF at køre til Næstved, når det om 14 dage gælder forårspremieren i 1. division.

Og det reservehold fra Hamburger SV, som er lørdagens modstander, spiller også på en måde, som minder lidt om den form for fodbold, som Næstved praktiserer.

Derfor kan lørdagens udflugt til det nordtyske godt ses som en generalprøve på det, som venter VFF, når 1. division sparkes igang igen den 3. marts.

- Vi skal på en lang tur til Hamborg, ligesom vi har en lang tur til Næstved, og det er godt at få ind i kroppen igen, siger cheftræner Steffen Højer.

- Det er en god generalprøve, og nu har vi et par stykker af dem, hvor vi prøver at køre tingene ind, siger han.

VFF tager hele truppen med til Hamborg. Det betyder dog ikke, at alle kan forvente at komme i kamp. Der er allerede nu arrangeret et træningspas for de spillere, som må se til fra sidelinjen.

For VFF er kampen mod Hamburger SV's reservehold også et møde med noget mere ukendt modstand.

Det kan både være et helt ungt hold - eller et ungt hold blandet med spillere fra klubbens førstehold, som er på vej tilbage i kampform. Men cheftræner Steffen Højer er sikker på, at det er et hold med masser af kvalitet, som venter VFF lørdag eftermiddag.

- Det er selvfølgelig svært at sige, hvad matchet er i forhold til os, da det kommer meget an på, hvad de kommer med. Men det er godt for os at komme over for noget uventet og noget nyt, siger cheftræneren, som forventer, at VFF lørdag viser sig frem fra en bedre side, end det har været tilfældet i kampene mod Vendsyssel og Kjellerup.

- Jeg vil se et Viborg-hold, som leverer årets bedste præstation indtil nu. Vi har haft nogle okay kampe, men på forskellig vis. Kampen i Hamborg må godt være et stykke gennemført håndværk, hvor vi er meget tydelige i det, vi gør. Der er stadig ting omkring dødboldene, som vi vil forfine i de kommende uger, men den måde, vi arbejder og bygger op på, skal være i orden, siger han.

Annonce

Tæt på nogle positioner

VFF har to regulære træningskampe og to reserveholdskampe inden forårspremieren.

Steffen Højer har tidligere indikeret, at det fra nu af er slut med at fordele spilletiden ligeligt i kampene, men i stedet bruge reserveholdskampene til at få de spillere i kamp, som ikke bruges så meget i eksempelvis en kamp som lørdagens i Hamborg.

Men det betyder ikke, at man kan forvente, at den opstilling, som træder ind på kunstgræsset ved siden af Volksparkstadion, er den, som skal spille, når 1. division begynder igen i Næstved.

- Det kan godt være en A-formation, men den kan altså nå at ændre sig endnu. Det er meget tæt på flere positioner. Vi har nogle positioner, hvor vi måske kan være presset på antallet af spillere, men på andre positioner har vi altså den gode udfordring forstået på den måde, at der er flere, som med rette kan undre sig over, hvorfor de ikke er på banen. Men det er altså fordi, der er en anden, som lige nu gøre det en smule bedre, siger VFF-træneren.

- Der er stadig 14 dage, hvor folk skal kæmpe om det, men det er klart, at de 11, som begynder på banen mod Hamburger SV, har fået en god mulighed for at vise sig frem, men intet er afgjort endnu, siger Steffen Højer.

Det begynder også at tynde ud i antallet af spillere, som træner med fysioterapeut Lars Møller. Jakob Bonde og Jeppe Grønning gjorde det fredag, mens Jacob Dehn og Simon Trier lige nu er helt ude. Men omvendt er spillere som Casper Gandrup, Mikkel Vestergaard, Christian Moses og Frederik Brandhof i stort set fuldt vigør.

- Det giver virkelig det element at konkurrence, som vi har brug for. Vi får 14 kampe på relativt kort tid, og der bliver formentlig brug for mange spillere. Og vi får helt sikkert brug for, at vi hver dag til træning har et højt niveau, siger VFF-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce