Annonce
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Åhuset, som nu hedder Aahuset, er med i Hammersalg på tirsdag. Arkivfoto: Lilienhoff
Huse fra lokalområdet præsenteres på DR1 tirsdag 19. november.
Annonce

Bjerringbro: Hvad skal et gammelt våbendepot på to hektar naturgrund ned til Gudenåen koste?

Det spørgsmål kan man være med til at svare på, når det populære DR tv-program 'Hammerslag' med Christian Degn som vært toner frem på skærmen i den bedste sendetid tirsdag 19. november.

I tv-programmet er der to hold med hver to ejendomsmæglere fra vidt forskellige steder i landet, som skal gætte salgspriserne på de tre huse, som de besøger. Hvert program har et tema, og programmet på tirsdag handler om Gudenåen. To huse fra Bjerringbro-området er med i programmet, og det ene er det lille gule Aahuset tæt på Gudenåen, som Astrid og Niels Holmriis købte sidste år.
Dette hus på Fredensvej 25 i Bjerringbro er også med i Hammerslag på tirsdag. Foto: Nybolig
Annonce

Våbendepot

Huset er fra 1943 og ligger idyllisk tæt på Gudenåen, men det har en dramatisk historie, idet modstandsbevægelsen brugte det til våbendepot under 2. verdenskrig. Huset var i mange år ejet af en tidligere lokal modstandmand, Walther Pedersen.

Det lille firkantede hus med det stråtækte tag ligger lidt for sig selv, men det er meget synligt, når man kører på Busbjergvej. Navnet Åhuset har Holmriis nu ændret til Aahuset af hensyn til de udenlandske gæster i Holmriis B&B, som parret driver fra flere adresser.

Annonce

Gudenåen trækker

Det andet hus fra Bjerringbro, som præsenteres i det populære tv-program, ligger også ned til Gudenåen. Det er villaen på Fredensvej 25, som har terrasse helt ud til åen. Huset er bygget i 1990'erne og har have direkte til åen.

I følge ejendomsmægler Johanne Øksenholt Gisselbæk fra Nybolig i Bjerringbro og Ulstrup blev huset solgt på to-tre måneder.

- Huse ned til Gudenåen er meget eftertragtede, og det er ikke særlig ofte, vi har nogle af dem til salg, siger hun.

- Mange haver ned til Gudenåen er jævnligt oversvømmet, betyder det noget for interessen?

- Nej det gør det ikke. Men hvis det er noget, som folk er særligt opmærksom på, for eksempel i forbindelse med en fremvisning, så ville jeg påpege overfor dem, at de jo trods alt kan se, at husene har stået der i mange år, siger Johanne Øksenholt Gisselbæk.

Når indslaget om Fredensvej 25 starter, så er det Johanne Øksenholt Gisselbæk, som kort præsenterer villaen. Bagefter fik hun plads i tv-vognen ude på gaden og kunne følge optagelserne til det populære program.

- Det var spændende at være med til, ja det var en anderledes dag på kontoret, tilføjer hun.

I denne uges Hammerslag var der fokus på, at mange mennesker flytter fra København til Sydsjælland, hvor husene er noget billigere end, hvad man kan købe en bolig for i hovedstadsområdet.
Aahuset var våbendepot under 2. verdenskrig. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce