Annonce
Navne

Han stod bag oprettelsen af Prinsens Livregiments Idrætsforening

Carl Bent Olsen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Carl Bent Olsen blev i 1956 ansat som idrætsofficer og fægtemester ved Prinsens Livregiment i Viborg. I hans tid vandt regimentets soldater stort set alt i de fleste sportsgrene. I morgen fylder han 90 år.

90 år: Mangeårig velfærds- og idrætsofficer ved Prinsens Livregiment i Viborg, Carl Bent Olsen, Nørremøllevej 23 C, Viborg, fylder i morgen tirsdag den 2. juli 90 år.

Carl Bent Olsen - også kendt som C B Olsen - er født på Frederiksberg, hvor han havde sin barndom og ungdom. I 1940 ved besættelsen okkuperede tyske soldater skolen, og skolebørnene blev smidt ud.

I maj 1950 startede C B Olsens (eller bare C Bs) militære karriere ved 4. Regiment i Roskilde, hvor han kom på korporalskole og var en af de 10 ud af 450, der kom videre til MP, Militærpolitiskolen.

Han gik på politiskolen på Jægersborg og var udstationeret i Tyskland som korporal. Her havde han lige en kort afstikker til pelsbranchen, men kom tilbage til 4. Regiment og kom på Sergentskolen på Kronborg for senere selv at blive lærer på MP-skolen.

Annonce

Idrætsofficer

Han kom på officerskole og fik at vide, at han skulle til Prinsens Livregiment i Viborg.

- Jeg spurgte vist, i hvilket land Viborg hørte hjemme, og jeg fandt så ud af, at det var i Jylland. I Viborg blev jeg i 1956 ansat som idrætsofficer og fægtemester, som egentlig omfatter undervisning i alle idrætsgrene. Vi lavede Prinsens Livregiments Idrætsforening, hvor vi deltog i en lang række konkurrencer både nær og fjern, og vi vandt stort set alt, hvad vi deltog i.

- Jeg var i flere perioder udstationeret, først til Gaza, senere nogle år i Oksbøl ved Hærens Kampskole og endelig en periode på Cypern som velfærds- og idrætsofficer.

- I mine sidste arbejdsår stod jeg for efteruddannelsen af reserveofficerer, som var en både faglig og fornøjelig opgave, jeg havde, indtil jeg blev pensioneret i 1989, fortæller han med både nostalgi og tilfredshed i stemmen.

Hæderstegn

I fritiden har C B Olsen selv fægtet og spillet både håndbold og fodbold.

Derudover har han været mangeårig håndbold- og fodboldtræner for klubber på Viborgegnen, blandt andet i klubber som SIK, Skals og Rødkærsbro. Han har arrangeret at hav af militære mesterskaber i både skydning og feltsport.

Som mangeårig formand for Prinsens Livregiments Idrætsforening blev han i sin tid hædret af Danmarks Idrætsforbund. Han har modtaget Dansk Militær Idrætsforbunds hæderstegn.

Carl Bent Olsen har haft den sorg at miste to hustruer, som han begge to har fejret sølvbryllup med. Han har to døtre og har både børnebørn og oldebørn.

Af hobbyer kan nævnes fotografi med mange smukke motiver, og æskemageri, der omfatter en meget stor samling af kunstfærdigt udformede æsker i alskens farver, hvor man trækker skuffer ud eller åbner op fra toppen.

Han bor i hus og har en meget frodig blomsterhave. C B Olsen har gennem mange år hugget i sten og skabt en lang række af kunstfærdigt stentøj.

Han er altid god for spontant at gribe mundharmonikaen og give et nummer for sine gæster.

Han spurgte dengang: Hvor ligger Viborg? I dag, mere end 60 år senere, siger han:

- Viborg har været et rigtig godt sted at bo, leve og opleve både i mit arbejdsliv og i mit fritidsliv. Jeg har så mange fantastiske minder sammen med soldater og andre, der satte en ære i at kæmpe på idrætsbanen og hente sejrene hjem til Viborg. Jeg er glad for min omgangskreds og mange venner, blandt andet i Prinsens Livregiments Soldaterforening.

90-års fødselsdagen i morgen fejres sammen med familie og nære venner.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce