Annonce
Læserbrev

Handel. Lad os alle hjælpe erhvervslivet

Læserbrev: For nogle år siden kom der ofte en anbefaling der lød: Gå en tur med hunden - også hvis du ikke har én! Formålet var naturligvis at få danskerne til at motionere lidt mere til gavn for deres sundhedstilstand.

I denne COVID 19 tid skal anbefalingen lyde: Køb en middag eller en oplevelse - også selv om du først skal bruge den til efteråret! Formålet skal være at sikre den økonomiske sundhedstilstand for små virksomheder og iværksættere ikke mindst inden for detailhandel, restauration og oplevelsesøkonomi.

Mange butikker, restauranter og kulturinstitutioner får helt kortsigtet en stor udfordring med, at deres salg stoppede onsdag den 11. marts, hvor regeringen lukkede Danmark ned. Det betyder, at de mangler indtægter her og nu. Udskydelse af skatte- og afgiftsbetalinger kan hjælpe lidt, men ikke i dag eller i morgen. Til gengæld kan vi som borgere give en hjælpende hånd, som for hver af os ikke betyder ret meget, men som samlet set kan være en enorm håndsrækning til de trængte virksomheder.

Hvis mange af os borgere bliver ved med at handle, som vi plejer, det vil sige, hvis vi fortsat køber en middag ude i byen eller et gavekort til en butik, et koncerthus eller en fodboldklub - selv om vi godt ved, at vi ikke lige kan bruge den nu, så kan det blive den største crowdfunding assistance, dansk erhvervsliv nogen sinde kan få. Hvis bare 20% af befolkningen i Viborg Kommune køber et af ovenstående produkter til en værdi af 1000 kr. inden for den næste uges tid, så vil det svare til en her-og-nu saltvandsindsprøjtning på næsten 20 mio. kr. for de lokale butikker og restauranter på én uge. Og det er jo ikke en gave, vi giver til butikkerne, for vi får vores vare – bare først når tingene har normaliseret sig. Samtidig sikrer vi os, at vores yndlingsbutik eller restaurant stadig er der, når krisen er ovre.

Solide og økonomisk stærke virksomheder og offentlige institutioner, der handler hos de mindre virksomheder og iværksættere, kan agere efter samme princip. Bestille nogle varer, der først skal leveres eller bruges senere. Der er alligevel negative renter ved at have pengene stående i banken, så hvorfor ikke købe nogle produkter med et par måneders forudbetaling for at være med til at holde gang i hjulene.

Regeringen kan gøre – og gør – mange ting for at understøtte erhvervslivet, og hvis vi alle sammen giver vores eget lille bidrag, så skal vi nok komme godt frem til sommerens varme og COVID 19's afslutning.

Henrik Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce