Annonce
Viborg

Handelschef: Flere butikker vil formentlig åbne inden 10. maj

Flere butikker er ifølge Helle Sørensen ved at åbne op i Viborgs gågade. Arkivfoto: Morten Dueholm
En stribe restriktioner er forlænget til 10. maj, men butikker der selvvalgt har besluttet sig for at lukke, kan ende med at lukke op inden da.

Viborg: Mange butiksindehavere, frisører og restauratører havde måske håbet på, at myndighederne ville åbne mere op, end tilfældet blev.

10. maj lyder den nye dato, hvor der måske åbnes mere op, men indtil da må eksempelvis restauranterne og frisørerne ikke tage kunder ind. Det samme gælder for butikkerne i Sct. Mathias Centret.

Det betyder dog ikke, at der ikke er noget, som lukker op. Ifølge handelschef i Vi er Viborg, Helle Sørensen, overvejer rigtig mange butikker at åbne mere op, end de er i dag.

- Der er nogle, som ikke må åbne. Andre har selv valgt at lukke ned. Og de har jo hele tiden haft muligheden for at åbne op, og det er jeg ganske sikker på, at vi vil se flere der gør, siger Helle Sørensen.

Mange butikker, som har været lukket, er allerede blevet åbnet igen. Og der kan i tiden fra disse linjer bliver skrevet, til de når frem til læseren, nå at ske meget mere.

- Det er jo en hel måned, vi står over for, før der kommer nye tiltag fra regeringen. Derfor vil flere nok også gøre sig overvejelserne, om det ikke er på tide at prøve at åbne forsigtigt op igen, siger Helle Sørensen og fortsætter:

- Som handelsstandsforening gør vi, hvad vi kan for at hjælpe forretningerne. Lavpraktisk går vi i gang med at lave afmærkningsstriber som dem, man kender fra supermarkederne. Og så arbejder vores advokat, Tina Bach fra Leoni Advokaterne, på at udpensle de juridiske retningslinjer, vi kan videreformidle til vores medlemmer.

Annonce

Frygter konkurser

Og det er nødvendigt at tage nogle skridt nu, hvis de værste konsekvenser af corona-krisen skal afbødes, mener Helle Sørensen.

- Jeg tror, at vi kommer til at se konkurser. Desværre, lyder konstateringen fra handelschefen.

Men butikkerne vil kæmpe alt, hvad de kan, forvisser hun.

- Det er ikke mange, der sidder med armene over kors og klynker over, at de har det hårdt. Folk kæmper, og der er mange, som har taget mange nye skridt for at sikre sig overlevelse og arbejdspladser. Alt er lettere kaotisk, og lige som indtil nu, må man bare tage én dag ad gangen den næste måned, siger Helle Sørensen, der har en opfordring til bankerne.

- Butikkerne kæmper, og vi ser, at kunderne støtter op. Men det kan blive helt afgørende, at bankerne er villige til at give noget kassekredit i disse tider, som statsministeren også opfordrede til. Det kan få stor betydning for mange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce