Annonce
Viborg

Handelschef: Vestergade har helt klart en fremtid

Helle Sørensen er sikker på, at Vestergade fortsat vil være en vigtig handelsgade i Viborg. Foto: Morten Pedersen
Selvom flere butikker har valgt at flytte fra Vestergade, så tvivler handelschef Helle Sørensen ikke på, at gaden også i fremtiden vil være attraktiv for butikker. Men det kræver en indsats fra flere parter.
Annonce

Viborg: Tre butikker er flyttet andetsteds i gågaden - og en er på vej til at lukke.

Vestergade har i øjeblikket mange tomme lejemål, og det er sket på ganske kort tid. Derfor kan handelschef Helle Sørensen godt forstå, hvis folk frygter for gågadens fremtid som handelsstrøg. Men hun maner samtidig til besindighed.

- Vestergade har helt klart en fremtid. Der er så meget energi i de butikker, der er i Vestergade, og de vil så meget det her. De udlejere, der er i Vestergade, de vil også det her, siger Helle Sørensen.

Hun understreger dog også vigtigheden af, at der gøres en aktiv indsats for at få gågaden fyldt godt ud igen.

- Det, vi skal gøre, er at have nogle af de butikker, der er placeret helt uden for gågaden til at komme ind. Det er en svær opgave, og jeg håber, at der er mange derude, som vil rette fokus på, at vi skal have butikkerne til at rykke ind. Det er svært, men jeg er sikker på, at man kan samle nogle spændende butikker i gaden, siger handelschefen og fortsætter:

- Nogle af lejemålene skal måske også tænkes anderledes. Måske skal det være showrooms, der har en webshop i ryggen, men som mangler at få en synlighed, og det kan vi give dem i vores byrum.

- Det kan også være, at vi til at begynde med skal tale med ejendomsbesidder og spørge, om den her nye butik ikke kan få lov at begynde til en lavere ydelse, så de får chancen for at etablere sig. Det kommer også udlejerne til gode på sigt, da de så får nogen ind i lokalerne.

Annonce

Fremtidens gågade

Det er ikke kun i Vestergade, at der sker udskiftning i øjeblikket. For nylig kom det frem, at Mathias Mens Wear og Like Anne på Sct. Mathias Gade lukker ned, mens det til gengæld går rigtig godt med at fylde lejemål ud i Gravene.

Og det er et evigt igangværende arbejde at skabe de bedste rammer for butikker og kunder, fortæller handelschefen, der har tankerne om fremtidens gågademiljø klar:

- Vi skal have gjort vores gader spændende nok. Lige nu ligner det hele jo lidt hinanden. Vi arbejder med at få givet forskellige områder i den centrale bykerne hver deres egen identitet og karakteristika. For eksempel kan Gravene og Sct. Mathias Port få en anden profil end Latinerkvarteret. Måske skulle det være kunst og kultur i det område. Der er også butikker, der har fokus på bæredygtighed og det grønne. Så kan det være, at det er den slags butikker, der skal være der, siger Helle Sørensen og fortsætter:

- Det skal ske i samarbejde med ejendomsbesidderne, så vi kan lave områderne så attraktive, at butiksindehaverne kan se, at lige præcis det her område, er det perfekte sted for mig.

- Det unikke ved Viborg er, at vi har en lukket gågadering. Der kan ske noget nyt hele vejen rundt, men det stiller også krav til os om, at det ikke bare bliver det samme, man finder hele vejen rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce