Annonce
Rundt om Viborg

Handelsforening med god gang i butikken

Handels- og erhvervsforeningen i Frederiks havde sidste år stor succes med at holde forårsmesse i Alhedehallerne, og messen bliver derfor gentaget i år. Arkivfoto: Morten Pedersen

Frederiks & Omegns Handels- og Erhvervsforening har på et år fået en tredjedel flere medlemmer og står bag mange aktiviteter i byen.

Annonce

Frederiks: Aktiviteter koster penge, flere aktiviteter koster flere penge. Det er baggrunden for, at Frederiks & Omegns Handels- og Erhvervsforening kom ud af 2017 med et underskud på 11.401 kroner.

Det var i hvert fald sådan det blev udlagt på den nylige generalforsamling, hvor formanden, brugsuddeler Lars Krog, kunne fortælle om et særdeles begivenhedsrigt år, hvor handels- og erhvervsforeningen blandt andet stod bag en forårsmesse, som efter planen skal være en årlig tilbagevendende begivenhed.

I hvert fald bliver den også gennemført i år - lørdag den 7. april. Der bliver 48 boder, og det er alt, hvad der kan være i Alhedehallerne.

I det forgangne år havde foreningen også succes med blandt andet fastelavnsfesten og Open By Night. Begivenheder, der også bliver gentaget i år. Allerede på søndag inviterer handels- og erhvervsforeningen - sammen med en række medarrangører - til fastlavnsfejring i Alhede-hallerne.

Open By Night i Frederiks bliver som sædvanlig holdt i august - i år bliver det den 10.

Sidst på året er der lokale forhåbninger om, at byen igen får en julebelysning, der dur. Det kneb op til julen 2017, fordi højtidsbelysningen til hovedgaden er i for dårlig stand. Baggrunden er, at belysningen, der tidligere var oplagret hos Diges XL-byggemarked, ved en fejl blev solgt i forbindelse med, at byggemarked og tømmerhandel blev afviklet for et par år siden.

Det lykkedes så at finde og tilbagekøbe julebelysningen, men den har vist sig ikke at virke ordentlig længere. Derfor er det intentionen, at der skal indkøbes noget nyt. Alhedens Borgerforening står for det, men handels- og erhvervsforeningen har indsamlet knap 25.000 kroner blandt sine medlemmer, og pengene vil snarest blive overdraget til borgerforeningen, der så også skal i gang med at søge tilskud andre steder.

Lars Krog er efter eget ønske gået af som formand for handels- og erhvervsforeningen - og blevet erstattet af Benny Jacobsen. Lars Krog fortsætter dog i bestyrelsen og er tovholder for forårsmessen i Frederiks. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Ny formand

Sammen med et øget antal aktiviteter har Frederiks & Omegns Handels- og Erhvervsforening det seneste års tid også haft stor medlemstilgang. Fra 24 til 38. Altså en stigning på mere end 50 procent. Men altså ikke helt nok til at dække alle udgifter. Derfor blev et også vedtaget at sætte årskontingentet op med 100 kroner.

Generalforsamlingen genvalgte Benny Jacobsen, BF Cars, Winnie Hill, Hill Regnskab og Lars Trier Nielsen, Byens Kagemand til bestyrelsen.

Camilla Rothmann Jørgensen, Camillas Blomster, og Lars Krog, Dagli'brugsen, var ikke på valg. Sidstnævnte fortalte dog allerede under sin beretning, at han ikke ønsker at fortsætte. Bestyrelsen, der altså består af de samme personer, har efterfølgende konstitueret sig med Benny Jacobsen som ny formand. Lars Trier er næstformand, Camilla Rothmann Jørgensen sekretær - og Winnie Hill kasserer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce