Annonce
Navne

Hanne Roed: Margrethe Vestager er mit største idol

Hanne Roed.
Viborg Stifts Folkeblad bringer portrætter af to folketingskandidater fra hvert parti. Det er kandidater, som vælgerne i Viborg Kommune kan stemme på.

Hvad bruger du en uventet fridag på?

Uha, det kan være forskelligt. Måske trænger husholdningen, men det kan også være, at jeg smutter i byen og shopper. Eller ser en udstilling. Mine børn kunne også have en mening om det og foreslå en tur i biffen efter skole. Det er de ret vilde med.

Hvem er dit største idol?

Som radikal må det nødvendigvis være Margrethe Vestager. Hun er blændende dygtig. Hvornår har du sidst brugt 1000 kroner på dig selv og til hvad?

På studietur i marts. En taske og en parfume. Hvad vil du give din kone/mand/kæreste i uventet gave?

En weekendtur til London. Hvad er din livret?

Mad! Har masser af retter, jeg elsker: Stegt flæsk med persillesovs, Moules frites, Bøf Bearnaise, lys fiskesuppe og... Hvad ligger der på dit natbord?

Har lige kigget, og der er en stabel af bøger: Martin Lidegaards "Vi mødes på midten", to "Tænkepauser" fra Aarhus Universitet om hhv. "Kærlighed" og "Frihed", samtalebogen "Livsmodig" af Gitte Løkkegaard og nogle paperbacks. Må se at få dem læst færdig. Hvad hører du i bilen?

NOVA, Classic FM og radioavis.

Hvordan slapper du af?

På sofaen med et mode- eller dameblad. Og en stor kop kaffe. Hvem er den mindst velkomne gæst i dit hjem?

Jeg vil sige Rasmus Paludan. Men faktisk er det hans fortjeneste, at vi er kommet til at diskutere værdier og demokrati. Så måske ville han sådan set blive tilbudt en kop dialogkaffe? Hvad er din dårligste vane?

Er en uforbederlig tidsoptimist, som altid kommer i sidste øjeblik eller 5 min. efter. Til gengæld går jeg ikke, før vi er færdige. Nævn den begivenhed, der har betydet mest i dit liv?

Her får man jo klø, hvis ikke man siger sine børns fødsel. Men ud over dem, så optagelsen på både mit første og andet studie. De studier er afgørende for, hvem jeg er i dag. Uddannelse er virkelig noget, der former en.

Hvad vil du gerne huskes for?

At være et menneske, der gjorde en positiv forskel.

Tre mærkesager i prioriteret rækkefølge:

1. Sundhed. En kerneopgave for velfærdsstaten, at sikre sundhed. 2. Uddannelse. Man lærer hele livet. Alle unge skal have uddannelse og ikke nødvendigvis en teoretisk. 3. Grøn omstilling. Klimaet har ændret sig, og det bliver værre, hvis ikke vi gør noget.

Hvis du skulle stemme på en anden - og ikke fra dit eget parti – hvem gik din stemme så til?

Jeg synes, jeg har mange dygtige kolleger. Men jeg vil i dag vælge Carsten Kissmeyer, som jeg jo kender fra det daglige i regionsrådet. Carsten er løsningsorienteret og sætter godt humør i en forsamling. Begge dele sætter jeg stor pris på. (Og nej, Carsten ved ikke, at jeg foreslår ham!).

Men jeg vil i dag udvælge Carsten Kissmeyer, som jeg jo kender fra det daglige i regionsrådet. Carsten er løsningsorienteret og sætter godt humør i en forsamling. Begge dele sætter jeg stor pris på. (Og nej, Carsten ved ikke, at jeg foreslår ham!).
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce