Annonce
Bjerringbro

Exciting Lady: Hans og den spændende dame

Hans Andersen, der bor i Bjerringbro, har siden han var dreng haft travheste som hobby. Nu ejer han Exciting Lady, som på søndag stiller op til det prestigefyldte Derby på Charlottenlund
Hans Andersen og hans kone Else ejer en travhest, som på lørdag deltager i det prestigefyldte travderby på Charlottenlund Travbane.
Annonce

Bjerringbro: Hans Andersen har en affære med en rigtig spændende dame, og det hele kulminerer lørdag den 29. august.

Damen har dog fire ben og en blød mule, og helst vil hun løbe hurtigt - gerne med en sulky bagefter sig.

Hesten, for det er er sådan én, hun er, hedder noget så smart som Exciting Lady, og den unge dame på på kun fire år er kommet i fint selskab og skal deltage ved trav-derby på Charlottenlund Travbane næste weekend.

For Hans og Else Andersen er det kulminationen på et liv med travheste som hobby, for Exciting Lady - der står opstaldet i Hem og trænes af Knud Mønster, ejes af dem, og det er første gang, at de har en hest, der skal med til derby.

Hans Andersen er ellers et kendt ansigt i den lokale håndboldklub BFH, men når det ikke lige drejer sig om den runde læderbold, så er det travsporten, der får resten af hans opmærksomhed.

- Jeg var blot en ganske lille dreng, da jeg blev introduceret til travsporten, fordi min far, hans onkel og min farbror sammen ejede to travheste. Jeg var ofte med ude at se, når der var løb, og allerede dér blev jeg bidt af sporten, forklarer Hans Andersen, der sidder hjemme i sin stue.

Annonce

Langsom fra start

Han har lige fundet et klip frem, som han viser på fjernsynet, hvor man ser Exciting Lady, der ellers ligger i ydersporet og kommer langsomt fra start, vinde et løb.

Den fire-årige hoppe, som Hans og Else Andersen havde fået hjælp til at købe af Henrik Lønborg, der er travtræner i Galten og som i første omgang tog det på sig at træne hoppen, havde  ikke vist store tegn. Hans og Else Andersen besluttede derfor at flytte travhoppen, fordi det ikke fungerede.

- Hun blev ved med at hoppe, (altså galopere) og til sidst besluttede vi os for, at hun kunne få en enkelt chance for forbedring, fortæller han, der kontaktede travtræner og kusk, Knud Mønster, der bor i Hem ved Skive.

Exciting Lady ved sin sejr på Billund Travbane. Foto: Kjeld Mikkelsen

- Han fik tre måneder til at rette op på hoppen, ellers ville vi opgive, siger Hans Andersen og viser med en håndbevægelse hen over halsen, hvad der så skulle ske.  Men allerede efter seks uger kunne de se store fremskridt.

- Om det var træningsmetoden, andre sko eller andet udstyr, det skal jeg ikke kunne sige. Knud Mønster siger, at han bare gjorde som han altid gør, siger Hans Andersen med et smil.

Annonce

Eksploderer til sidst

Derfor er det en ekstra god historie, at hun nu har kvalificeret sig til Derbyløbet for fire-årige i Charlottenlund.

- Prøv at se her. Hun er så langsom til at komme i gang men lige før målstregen, så eksploderer hun nærmest i fart, siger Hans Andersen og viser et af hendes vinderløb fra Billund på fjernsynet.


Det er klart, at klarer hun sig godt stiger hendes værdi, og hun kan også blive en værdifuld avlshoppe, men så er der heller ikke flere penge i det end som så

Hans Andersen, ejer af Exciting Lady


- Ja, hendes navn er velvalgt, for man sidder virkelig med hjertet oppe i halsen, når hun løber, siger Else Andersen.

Hans Andersen viser sine scrapbøger frem, hvor han holder styr på hestens mange løb. Foto: Christine Krüger Hansen

Hans Andersen har gemt alle de tv-klip, hvor Exciting Lady løber, og derud over har han scrapbøger, hvor løb, deltagerlister, resultater og billeder er sat ind.

Og løbene der bringes på tv og derefter optages, de kan ifølge Else Andersen blive set mange gange.

Exciting Lady er ikke den første hest, som Else og Hans Andersen har ejet, og i mange år deltog han selv i træningen af travheste, som han var medejer af hos en lokal avler.

Annonce

Det tynde øl

- En overgang sad jeg også på sulkyen men kun til træning, siger han, der i dag kun kommer i stalden for at se til hesten og træningen.

- Ja, vi er selvfølgelig også med, hver gang hun løber, siger han, og fremviser en større samling af præmier, som hoppen har kørt hjem.

Hans Andersen spår hende nu ikke de helt store chancer ved derbyet.

- Vi er med som det tynde øl og ser det bare som en kæmpe oplevelse at deltage, siger Hans Andersen, der glæder sig til at skulle deltage i den prestigefyldte middag inden derbyet samt blive præsenteret sammen med hoppen.

Hobbyen, som for ham indeholder både sport, spil og spænding, giver også et stort neværk og muligheden for at møde masser af nye mennesker.

- Vi er også kommet til at kende opdrætterne af Exciting Lady godt, for de følger også med i hendes fremskridt. Hver gang hun vinder, så går der en procentdel af præmien fra avlsforeningen til avlerne, så der er da ting på spil, siger Hans Andersen, der dog fastholder, at travsporten for ham er en hobby.

- Det er klart, at klarer hun sig godt, så stiger hendes værdi, og hun kan også blive en værdifuld avlshoppe, men så er der heller ikke flere penge i det end som så, siger Hans Andersen og tilføjer, at vinderen af løbet som Exciting Lady deltager i får 335.000 kroner.

- Miraklernes tid er ikke ovre, men vi bliver glade, hvis hun kommer ind som nummer otte, siger Hans Andersen med et smil.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce