Annonce
Viborg FF

Har distanceret rækkens største klub med 15 point - Viborg FF sender et lækkert signal til fodbold-Danmark

Viborg FF overmatchede fuldstændig Esbjerg i lørdagens kamp. Foto: Frederikke Jensen
Viborg FF har med stor effekt vist, at holdet indeholder mere kvalitet end Esbjerg, som er blevet distanceret med hele 15 point siden julepausen.

Fodbold: Ved juletid var Viborg FF og Esbjerg á point i toppen af 1. division.

Med to spillerunder igen er afstanden 15 point i Viborg FF's favør.

Og VFF har tre gange i foråret tævet "storholdet" Esbjerg, som af flere regnes som rækkens største klub.

Annonce

Senest lørdag eftermiddag, hvor Viborg FF's sejr på 4-0 ikke var et mål for stort.

- Det var den slags drømme, som jeg nok selv har gået og haft, mens jeg måske har gået en tur rundt om Søndersø og tænkt mine tanker, sagde Viborg FF-træneren, som siden sin tiltrædelse har haft den tilgang, at VFF ikke skulle forsvare en førsteplads - men udbygge føringen til rækkens nummer tre.


Jeg er sindssyg stolt over, at vi nu har fået et forspring på 15 point ned til tredjepladsen. Og ikke mindst over, at vi hele tiden har gjort det på vores egen måde. Vi har ikke afveget fra den overhovedet. Og det er jeg bare stolt af

Lars Friis, cheftræner Viborg FF


Og det må man sige er lykkedes med stort eftertryk.

- Jeg er sindssyg stolt over, at vi nu har fået et forspring på 15 point ned til tredjepladsen. Og ikke mindst over, at vi hele tiden har gjort det på vores egen måde. Vi har ikke afveget fra den overhovedet. Og det er jeg bare stolt af, sagde VFF-træneren.

Er et vinderhold

Topscorer Sebastian Grønning er ikke overrasket over, at VFF havde formatet til at slå Esbjerg så stort, men at det skete så suverænt var alligevel lidt vildt.

- Hvis du ved vinterpausen havde sagt, at vi ville føre med 15 point ned til Esbjerg - og at vi havde vundet tre indbyrdes opgør med en målscore på 10-0, så havde jeg nok betvivlet dit udsagn lidt, sagde den dobbelte målscorer.

Viborg FF straffede Esbjerg hårdt - men det kunne faktisk være gået endnu værre for Esbjerg. Foto: Frederikke Jensen


- Vi ved godt, at vi har stor kvalitet - også større end Esbjerg. Men at vi skulle dominere så meget og statuere så stort et eksempel. Det havde jeg nok ikke turde tro på, sagde angriberen, som pegede på, at VFF igen viste, at det er et vinderhold med den rette indstilling og mentalitet.

- Der er mange, der bliver ved med at sige, at vi ikke har noget at spille for. Men internt har vi været gode til at sætte os det mål, at vi altså vil være nummer ét - vi har været nummer ét nærmest hele sæsonen - og vi vil også slutte som nummer ét. Så vi køber ikke, at vi ikke har noget at spille for, sagde han.

Annonce

Mental styrke

VFF punkterede i princippet kampen i Esbjerg med to hurtige mål, og i resten af kampen var VFF i god kontrol - og kunne ret beset have vundet større end 4-0.

- Vi gjorde præcis, som vi havde aftalt, at det skulle være. Nemlig, at der gerne må være lidt rock og rul over os når vi spiller. Vi skal underholde og vi vil fremad - og det var også med til at punktere det i dag, sagde Lars Friis, der var glad for, at VFF med sejren fik punkteret eventuelle spørgsmål om mathed efter, at oprykningen er kommet i hus.

- Det her var vist svar på tiltale. En ting er den fysiske del - noget andet er den mentale. Og de her drenge besidder altså en mental styrke, som er vigtig i forhold til det, som venter os efter sommerferien, sagde træneren.

- I dag havde vi bare den helt rigtige indstilling til, at vi bare ville ud og tage et skridt, som ville bringe os 15 point foran den største klub i rækken. Og det er virkelig et signal, som vi sender ved at gøre det, sagde han.

Silkeborg vandt lørdag klart over HB Køge - og dermed lever kampen om førstepladsen videre i bedste velgående.

- Silkeborg bliver jo også bare ved med at vinde. Det er sådan en lille gravhund, som ikke er til at få væk fra akillessenen. De er ikke til at ryste af, men vi skal jo bare blive ved med at vinde, så siger min matematik mig, at vi vinder rækken, sagde træneren.

Esbjerg-Viborg FF 0-4 (0-3)

Fodbold, 1. division, 30. spillerunde

Mål: 0-1 Lorenzo Gordinho (10.), 0-2 Sebastian Grønning (12.), 0-3 Sebastian Grønning (43.), 0-4 Tobias Bech (66.)

Gule kort: Kevin Conboy, Esbjerg. Lorenzo Gordinho, Viborg FF

Tilskuere: 1325

Viborg FF: Lucas Lund - Alexander Fischer, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Lorenzo Gordinho - Jakob Bonde (66. Sofus Berger), Mads Aaquist (77. Christian Wagner), Justin Lonwijk - Tobias Bech (66. Younes Bakiz), Sebastian Grønning (87. Emil Scheel), Jeff Mensah (66. Davit Skhirtladze)

Dommer: Jesper Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce