Annonce
Rundt om Viborg

Har du en god ide? Byrådsudvalg har penge til udvikling i landdistrikterne

Der er penge at hente, hvis man kan komme op med en ekstraordinær ide til udvikling i landsbyerne. På billedet ses gadekæret i Lindum. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Byrådets landdistriktsudvalg har flere penge i kassen end sædvanlig, så gode udviklingsideer fra landsbyerne kan måske få ekstra støtte.

Viborgegnen: Bor du i en landsby eller landdistrikterne i Viborg Kommune, og har du en god ide, som virkelig kan skabe noget nyt for dit lokalområde, så er der måske hjælp at hente i byrådets landdistriktsudvalg.

Udvalget har holdt et ekstra møde for at få overblik over sin økonomi for i år og de kommende år, og udvalget råder over betydeligt flere penge, end man er vant til. Det skyldes blandt andet, at corona-nedlukningen har forsinket mange projekter med at realisere de lokale udviklingsplaner i landsbyerne. I byrådet er der afsat cirka seks millioner kroner til landdistriktsudvalget, men aktuelt råder udvalget - når tilskud af statspenge også er talt med - over 16 millioner kroner, der kan bruges i år og eventuelt også de følgende år.

- Vi står med flere penge, end vi havde forestillet os, og det betyder altså, at vi har mulighed for at give støtte, hvis nogen skulle komme op med et virkelig flot og nytænkende projekt. Måske med nogle grønne og bæredygtige elementer. Det er naturligvis en positiv situation, men det betyder altså, at man ikke skal holde sig tilbage, hvis man har nogle gode ideer, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Annonce

Flere penge til nedrivning

På mødet i landdistriktsudvalget fordelte politikerne de penge, man råder over, på forskellige puljer. Det indebærer, at en årlig pulje til renovering og nedrivning - inklusive statstilskud - er på knap 4,6 millioner kroner, hvilket er en hel del mere end sædvanligt. Pengene i puljen plejer primært at gå til at nedrive forfaldne og skæmmende ejendomme i landsbyerne, og her er der altså også mulighed for at få lavet mere i år end hidtil.

- Puljen anvendes tit i forbindelse med en områdefornyelse eller realiseringen af en lokal udviklingsplan, hvor der er en skæmmende bygning, som ligger i vejen, siger Mette Nielsen.

Udvalget har afsat fem millioner kroner til at realisere projekter i de lokale udviklingsplaner, 300.000 kroner i en pulje til vedligeholdelse af arealer og 500.000 kroner til en pulje, hvor man samtænker byforskønnelse.


Vi står med flere penge, end vi havde forestillet os, og det betyder altså, at vi har mulighed for at give støtte, hvis nogen skulle komme op med et virkelig flot og nytænkende projekt.

Mette Nielsen, formand for landdistriktsudvalget.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce