Annonce
Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Maria og Thomas Barrett Kehlet har valgt at holde personalet på arbejde under nedlukningen og dermed frasagt sig kompensationspenge. Foto: Thomas Mark
Under nedlukningen har Restaurant Kehlet haft personale på arbejde frem for at sende dem hjem og modtage kompensation.

Viborg: - Det har ikke været nogen guldgrube, men vi har sådan set haft travlt nok.

Thomas Barrett Kehlet og hustruen Maria kører parløb både derhjemme og på Restaurant Kehlet, men selvom der har været nedlukning i restauranten, så har der ikke været ekstratid i hjemmet i Liseborg-området.

Og det samme gælder for restaurantens øvrige personale. Restauranten har satset på at køre mest mulig takeaway ud af huset, og derfor har indehaverne også frasagt sig kompensationspakker og - ud over parret selv - kørt med to fuldtidsansatte og en god håndfuld deltidsansatte på arbejde under nedlukningen.

Annonce

- Vi har fokuseret på at skabe omsætning. Og derfor har vi også valgt at holde folk på arbejde. Under den første nedlukning var der færre restauranter, som havde åbent, og der var ligesom en "hype" om at støtte de lokale restauranter. Så vi havde en super oplevelse under den første nedlukning, fortæller Thomas Kehlet og fortsætter:

- Det har været hårdere i anden omgang, og vi mangler naturligvis salget af vin, kaffe og desserter. Men vi har lavet mad til mellem 100 og 200 mennesker hver dag, og vi er kommet ud på den anden side, så det er dejligt.

Restaurant Kehlet har opsagt en enkelt medarbejder, men resten er altså kommet ind på arbejde i perioden.

- Mange af de ansatte har været med, siden vi startede for fire år siden. Vi ville også være kede af at skulle opsige dem, for vi er rigtig glade for dem. Vi vil dem det bedste, og vi investerer også meget i dem, fortæller Maria Barrett Kehlet.

Fra tjener til køkkenhjælper

En af dem, der fortsat er kommet ind på arbejde hos Restaurant Kehlet, er Sissel Klavsen, der normalt er tjener. Men under nedlukningen har hun haft mange andre opgaver.

- Jeg har et sabbatår, og derfor er jeg også virkelig glad for at kunne beholde mit job. Vi er blevet rykket lidt rundt i forhold til opgaverne, men det har givet nogle løsninger, så vi fortsat kunne møde ind og have en rolle, siger Sissel Klavsen og uddyber:

- Der har jo ikke været så meget brug for tjenere, så i stedet har jeg givet en hånd med i køkkenet eller taget opvasken. Vi har været gode til at løse opgaverne sammen.

Sissel Klavsen har ikke fungeret som tjener de seneste fire måneder, men hun har til gengæld haft andre opgaver i restauranten. Foto: Thomas Mark

Og det kan være en fordel i fremtiden, mener Sissel Klavsen.

- Man kommer ud af sin komfortzone og prøver noget nyt. Jeg har også set endnu mere, hvordan det fungerer ude i køkkenet, og det er bare en fordel.

Annonce

Klar til åbningen

Lige nu roder det godt og grundigt hos Restaurant Kehlet, hvor Thomas og Maria Barrett Kehlet gør plads til nye stole, har udvidet udeserveringen og arbejder på at få alt på plads med leverandørerne af mad og drikke.

Men modsat mange andre restauranter, skal Kehlet ikke ud at finde nyt personale i et marked, hvor tjenere og kokke er vildt efterspurgte.

- Vi har det personale, vi kender, og vi har endda ansat to ekstra tjenere, som kommer ind og hjælper til. Nu kan vi åbne med et stærkt hold, hvor vi også lige har fået nye stole og optimeret udeserveringen. Jeg har store forventninger til de kommende uger og tror på, at vi får fuldt booket, vurderer Thomas Barrett Kehlet.

Der er plads til cirka 40 siddende gæster indenfor på restauranten. Gæsterne skal ifølge de nye regler bestille bord på forhånd. Derudover er der altså kommet lidt flere stole udenfor, hvor folk har muligheden for at sætte sig ned, hvis der er en ledig stol.

- Det er også det, vi havde håbet på. Indenfor skal der være ordnede regler og krav, som det er tilfældet med corona-pas, men det er rigtig godt, at folk har den anden mulighed, at de spontant kan sætte sig udenfor, siger Maria Barrett Kehlet.


Jeg har et sabbatår, og derfor er jeg også virkelig glad for at kunne beholde mit job. Vi er blevet rykket lidt rundt i forhold til opgaverne, men det har givet nogle løsninger, så vi fortsat kunne møde ind og have en rolle.

Sissel Klavsen, tjener på Restaurant Kehlet


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Sport

Får fuld værdi for pengene - endnu en hovedsponsor forlænger aftalen med Viborg HK

Annonce