Viborg: I Viborgs byrådssal sidder politikere fra seks partier, men der står også nogle udenfor og tripper for at komme ind.
For første gang kommer Nye Borgerlige til at stille op til kommunalvalget i Viborg Kommune, og lokalformand Bettina Dalsgaard slår fast, at man bestemt har ambitioner om at erobre en af de 31 eftertragtede stole.
- Det satser vi da på. Vi er tæt på at have en spidskandidat klar, og vi arbejder på at få ham valgt formelt af medlemmerne, så det bliver helt officielt, siger hun.
Som så meget andet har corona-virussen og de medfølgende restriktioner gjort, at Nye Borgerliges proces ikke er kørt helt så hurtigt som håbet.
- Det har været svært for os, ligesom det er for alle andre, at få holdt generalforsamling, bestyrelsesmøder og så videre, men vi arbejder hårdt på det, siger Betinna Dalsgaard.
Hun håber, at byrådskandidaten kan vælges "hurtigst muligt".
Man træder næppe nogen over tæerne ved at påstå, at integrationspolitikken nok er partiets store mærkesag, og på landsplan har det fem år gamle parti fået nogle flotte meningsmålinger. Noget, der måske kan give et vælgermæssigt rygstød ude i kommunerne.
Men præcist, hvad Nye Borgerlige vil slå sig op på lokalpolitisk i Viborg Kommune, har Bettina Dalsgaard ikke lyst til at løfte sløret for.
- Det må være op til kandidaten, når han er valgt, siger hun.
Udover Venstre, Socialdemokratiet, Konservative, SF, DF og Enhedslisten, som alle kom i byrådet ved valget i 2017, stillede også Radikale, Alternativet, Kristendemokraterne samt enmandsprojektet Kommunelisten op.
Ingen af disse partier opnåede dog valg.
Nye Borgerlige har i dag blot et enkelt byrådsmedlem på landsplan.