Annonce
Debat

Har Socialdemokratiet mistet sammenhæng?

Byrådsmedlem Claus Clausen - Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)

Læserbrev: Socialdemokratiet melder sig ind i kampen om at tage borgmesterkæden fra Ulrik Wilbek. Med lidt af hvert - eller måske ikke alverden alligevel - vil de forsøge at synliggøre forskellen på Socialdemokratiet og Venstre.

Vi er enige om meget i byrådet, de fleste beslutninger træffes af et stort flertal, hvilket er godt for holdbarheden af beslutningen og for samarbejdet. Det er overraskende, at Socialdemokratiet ikke længere vil vedkende sig Viborg Kommunes sammenhængsmodel. De mener ikke, den fungerer i praksis.

Vi har i byrådet og udvalgene brugt den nødvendige tid til at få bearbejdet det oplæg, som Ulrik Wilbek og Venstre bragte med fra sidste valgkamp. Alle udvalg og alle byrådets politikere har arbejdet med de temaer, som er relevante for dem, ud fra visionen om at vi vil gøre det bedre, end vi gjorde før, da udvalgene vedtog egne politiker og retningslinjer.

Annonce

Det var ikke givet, at andre udvalg og politikere fik nærmere kendskab til det vedtagne. Der manglede en rød tråd.


Alle udvalg og alle byrådets politikere har arbejdet med de temaer, som er relevante for dem, ud fra visionen om at vi vil gøre det bedre, end vi gjorde før, da udvalgene vedtog egne politiker og retningslinjer.


Et samlet byråd vedtog sammenhængsmodellen, som har erstattet tidligere politikker og målsætninger, som var grundlaget for den politiske styring af kommunen. Der arbejdes på tværs af forvaltninger, så beslutninger kan udføres enklere, klogere og hurtigere.

Sammenhængsmodellen er en væsentlig forenkling, og den er blevet taget godt imod af kommunens medarbejdere, som finder modellens tydelige retning for at godt arbejdsredskab, for at yde den mest effektive indsats for kommunens borgere og virksomheder.

I Venstre vil vi ikke afskaffe sammenhængsmodellen. Vi mener, den er et skridt fremad i forhold til mange forskellige politikker og målsætninger.

Vi vil til gengæld være med til at videreudvikle på modellen, så vi har det bedste grundlag til at drive Viborg Kommune. Vi er som byråd sat i verden for at give den bedst mulige service til borgere, foreninger og virksomheder, og her er sammenhængsmodellen et godt værktøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce