Annonce
Viborg HK

Hastighed og kløgt skal i spil mod fysisk stærkere modstander

VHK'erne har haft nok at tænke på efter den skuffende indsats mod Ajax København. Arkivfoto: Johnny Pedersen
En bagkæde med norske landsholdspillere og en uhyggelig rutineret tysk målvogter som sidste skanse. Viborg HK skal være helt oppe på dupperne, hvis der skal hentes en sejr på udebane mod Herning-Ikast Håndbold.

Viborg: Det var en flok slukørede VHK-spillere, som fredag aften forlod eget halgulv efter et meget overraskende nederlag til Ajax København. Efterfølgende er kampen blevet grundigt evalueret, inden den blev endeligt parkeret søndag. Siden da har der været fuld fokus på den næste opgave, som er tirsdagens møde på udebane med sidste sæsons sølvvinder, Herning-Ikast Håndbold.

- Der var meget, som gik galt mod Ajax. Vi gav stregspilleren et alt for stort råderum i første halvleg, hvor vi dækkede dårligt op. I anden halvleg dækkede vi bedre op, men brændte for meget, siger Viborg Hk's cheftræner, Jakob Vestergaard.

Særligt var han dog skuffet over den energi, som hjemmeholdets spillere kastede ind i kampen.

- Ajax er et hold, som vi slår, hvis vi er på 100 procent, men er der ikke mere tænding på end i fredags, så kan taktik og alt muligt andet være lige meget, siger Jakob Vestergaard.

Det uventede nederlag gør, at Jakob Vestergaard går ind til kampen mod Herning-Ikast Håndbold med en spændt fornemmelse i kroppen. Er VHK-spillerne ramt på selvtilliden, eller er de ekstra motiverede for at levere varen mod en på papiret rigtig stærk modstander?

- Spillernes "krudttønde" (motivation, red.) skulle gerne være større og mere eksplosiv mod Herning-Ikast. Rammer vi et højt niveau, kan vi godt tage begge point, men spiller vi som mod Ajax, bliver vi splittet på kryds og tværs og taber stort, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Skal spille sig til store chancer

Herning-Ikast Håndbold ligger i øjeblikket nummer fire i tabellen - to point foran Viborg HK på sjettepladsen. Bagkæden med de to norske VM-spillere, Helene Fauske og Stine Skogrand, samt en tredje målfarlig nordmand, Jeanett Kristiansen, hører til blandt de bedste i den danske liga, og derudover er stregspiller på det danske landshold, Sarah Iversen, en markant profil.

Der er med andre ord nok at se til for Viborg HK.

- Vi skal møde et fysisk stærkt hold, som kan matche de bedste i den del af spillet. Vi er nok 10 procent under dem rent fysisk, men det skal vi kompensere for med hastighed og kløgt, siger Jakob Vestergaard.

Og så er der lige en tysk målvogter, som før har været en stor torn i øjet på Viborg HK. Senest i sidste sæsons slutspil, hvor Sabine Englert med en super indsats i begge kampe mod Viborg HK, var stærkt medvirkende til at spolere de grønnes medaljechancer.

- Vi vil bruge lidt mere tid på at snakke om Englert denne gang, men hun er en målvogter, som står meget på sin intuition og ikke så meget på sin forberedelse, men hun har selvfølgelig et kæmpe erfaringsgrundlag at trække på, siger Jakob Vestergaard og peger på, at det derfor er svært planlægge en decideret afslutningsstrategi over for Englert.

- For os handler det om, at spillerne skal bringe sig selv i positioner, hvor de har mulighed for at skyde i hele målet. Ellers er hun for dygtig, siger Jakob Vestergaard om målvogteren, som fylder 38 år i denne måned.

I mødet med Ajax København måtte fløjspiller Stine Andersen udgå med en mindre skade. Hun er tvivlsom til tirsdagens opgør mod Herning-Ikast og skal testes op til kampen.

Herning-Ikast Håndbold mod Viborg HK begynder klokken 20, og folkebladet liveopdaterer i vanlig stil fra opgøret i IBF Arena i Ikast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Annonce