Annonce
Viborg

Havde håbet på flere donationer: Julehjælpen har trange kår

Anna-Marie Milbo er formand for Dansk Folkehjælp Viborg-Skive, og hun ærgrer sig sådan over, at man ikke har fået alle de donationer, man havde håbet på. Det gør muligheden for julehjælp mindre. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hos Dansk Folkehjælp frygter formand Anna-Marie Milbo, at man ikke engang kan hjælpe en fjerdedel af dem, som har søgt om julehjælp. Hos Mødrehjælpen står det heldigvis lidt bedre til.
Annonce

Viborg: Knap 200 familier har ansøgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp Viborg-Skive.

Hvor mange, der får et tilsagn om, at de er sluppet igennem nåleøjet med deres håb, er endnu ikke sikkert.

- Men det er ikke ret mange, erkender formand Anna-Marie Milbo med sagte stemme.

- Der er ikke kommet særligt mange penge, forklarer hun.

Formanden venter - eller håber - stadig at høre fra et par stykker, "som plejer at hjælpe os".

Den lokale afdeling skal give besked på mandag om, hvor mange der kan hjælpes.

Hos Anna-Marie Milbo er julehumøret lige nu præget af skuffelse og ærgrelse.

- Jeg må nok sige, at jeg er ked af, hvis vi kun kan give julehjælp til en fjerdedel. Og jeg tror ikke engang, at der er til så mange, siger hun.

Annonce

Ikke for sjov

Hos Mødrehjælpen i Viborg har cirka lige så mange som sidste år søgt om julehjælp: 244.

Formand Karin Sjørring tror, at man kan hjælpe 140 familier med julehjælp - og små 300 børn med julegaver. Helt sikre er tallene dog ikke.

Er det glæden over at give eller skuffelsen over dem, I må afvise, der fylder mest?

- Det er bestemt glæden over at kunne hjælpe så mange, men vi er da ærgerlige over, at der er nogen, som vi godt kunne have haft lyst til at hjælpe, som vi ikke har mulighed for, siger hun.

Reglerne for persondata er sådan, at foreningerne ikke kan koordinere, hvem de hjælper. Nogen kan altså få madvarer og andre godter fra flere steder, mens andre kan blive totalt afvist. Formand Karin Sjørring ser det dog ikke som nogen stor fælde for de frivillige.

- På vores ansøgningsskema skal man skrive, om man også søger andre steder. Ikke fordi vi skeler til det, men vi tænker måske lige, at nogen, vi ikke kan hjælpe, forhåbentligt er heldige et andet sted. Hos Mødrehjælpen er mottoet, at "vi tror på dig", og så sent som i dag ringede en mor og sagde, at hun havde ansøgt om et juletræ, men at hun havde fået et foræret - derfor har hun ikke brug for det alligevel. Så tænker jeg, at ærligheden ikke er helt glemt, siger Karin Sjørring.

Desuden, siger hun, er der næppe nogen, der søger for sjov.

- Godt nok er det gratis at søge, men at komme ned i eksempelvis vores butik og stå i kø med de andre 139 familier, det gør man altså ikke, hvis ikke man har brug for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce