Annonce
Rund om Viborg

Havnefest med genoplivede skikke

Havnen i Hjarbæk danner den 15. juni rammen om havnefesten. Arkivfoto: Scanpix.

Hjarbæk: Lørdag den 15. juni er der igen havnefest i Hjarbæk. Det er byens tre foreninger der i fællesskab står for festen, nemlig Hjarbæk Sjægtelaug, Viborg Sejlklub og Hjarbæk Borgerforening, og de har sørget for, at der er noget at komme efter for enhver smag.

Festen begynder klokken 12, og der kan købes grillpølser, kage og forskellig drikkelse hele dagen. Klokken 13 åbner de mange forlystelser, og en nyhed i forhold til sidste år er en såkaldt fald-i-vandet-maskine. Har man ikke lyst til at blive våd, kan man i stedet prøve kræfter med blandt andet ansigtsmaling og en fiskedam for de mindste børn. Derudover kan man få et indblik i fjordens liv via biologerne fra Limfjordsmuseet i Løgstør. Og for de stærke mænd og kvinder bliver der søm-i-slånings-konkurrence hele eftermiddagen, og her kårer man årets mester klokken 16.30.

For de mere maritimt interesserede kommer Ole "Knob" og viser meget flotte værker til båden eller blot til pynt for den kunstinteresserede.

En gammel konkurrence er også genopstået og med på årets fest. Der er tale om den årlige Fjorddyst. Her konkurrerer hold fra byerne omkring Hjarbæk Fjord i gamle lege eller skikke. Der er sækkevæddeløb, tovtrækning og sidst men ikke mindst en pudekamp på en bjælke, der er spændt ud over vandet i havnen. Arrangørerne tør godt love, at det bliver sjovt at kigge på.

Hele dagen er der musik med lokale bands. Dagen afsluttes med grillmenu fra slagter Storm.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce