Annonce
Rundt om Viborg

Hedder de vamlinger eller er de bare heldige?

Her ses en flok Vammen-borgere eller vamlinger. Billedet er fra lørdag den 24. juni, da Vammen blev kåret som vinder af motions-arrangementet Lokaldysten. Arkivfoto: Morten Dueholm

Vammen: Viborgensere, københavnere, århusianere. Det ved man jo godt, hvad er. Men hvad er navnet på en indbygger i Vammen? Det spørgsmål stiller Mette Broberg i Vammen bys facebook-gruppe, og spørgsmålet har affødt en hel del fantasifulde forslag.

Flest fortalere er der faktisk for, at folk i Vammen hedder vamlinger. Blandt andre Nina Schytte Lassen mener, at det uofficielle navn for Vammen-folkene er vamlinger. Andre foreslår vammengenser eller vammenbo.

Blandt de mere fantasifulde forslag er vampyr, vams eller vamsing. Alle forslag, som Søren Torp står bag, mens en anden Vammen-borger mener, at en forspist vamling må være en vomling, eller at en vamling må være en væmling, hvis han eller hun har en dårlig dag.

Endelig er der dem, der mener, at man bare kan kalde sig heldig, hvis man skulle bo i Vammen.

Vamling eller ej. På folkebladet vil vi nu nok foretrække for forståelighedens skyld at blive ved med at bruge den lidt kedelige betegnelse Vammen-borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Det vilde pokerliv

Kultur

And the Oscar goes to...

Annonce