Annonce
Viborg

Hedebølge betyder brandfare: - Tænk dig godt og grundigt om

Beredskabsdirektøren i Midtjysk Brand og Redning anbefaler, at man holder ukrudtsbrænderen slukket i øjeblikket, hvor der er meget tørt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er varmt, og det er tørt, og til sammen betyder det en forhøjet brandfare. Brandvæsenet opfordrer til at tænke sig om og især at holde ukrudtsbrænderen slukket.
Annonce

Viborgegnen: Alle har vist efterhånden opdaget, at der er hedebølge over det meste af landet.

Viborg og resten af kommunen er heller ikke gået fri for de - i dansk optik - tårnhøje temperaturer, og det betyder brandfare.

- Når det er tørt og bliver ved med at være tørt, så lad være med at udsætte dig selv eller andre for fare. Følg anbefalingerne og tænk dig rigtig godt og grundigt om, siger beredskabsdirektør i Midtjysk Brand og Redning, Klaus V. Hebsgaard.

Især opfordrer han folk til at holde ukrudtsbrænderen slukket, indtil vejret vender, og hvis den skal tændes, beder han folk være forsigtige.

- Og lad være med at smide cigaretskodder i naturen. Det er miljømæssigt dumt, og så er der høj risiko for brand, siger Klaus V. Hebsgaard og tilføjer:

- Det er som regel de største syndere, når vi har tørkeperioder.

På brandfare.dk kan man tjekke det lokale brandfare-indeks, som for vores område i øjeblikket varierer mellem moderat og høj. Der er ikke et egentligt afbrændingsforbud, og det forventer beredskabsdirektøren heller ikke vil komme lige foreløbigt.

- Der skal meget til, før vi laver et egentligt forbud. Vi ved, vi generer mange mennesker, når vi laver afbrændingsforbud, så brandfare-indekset skal stige væsentligt, før vi gør det, forklarer han.

På Danske Beredskabers hjemmeside kan du finde gode råd om alt fra grill til ukrudtsbrændere.


Når det er tørt og bliver ved med at være tørt, så lad være med at udsætte dig selv eller andre for fare. Følg anbefalingerne og tænk dig rigtig godt og grundigt om.

Klaus V. Hebsgaard, beredskabsdirektør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce